12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialPrahova: Pompierii au lichidat incendiul izbucnit la un depozit de petrol

Prahova: Pompierii au lichidat incendiul izbucnit la un depozit de petrol

Pompierii au lichidat incendiul care a izbucnit, duminică seară, la un depozit de petrol din comuna prahoveană Colceag, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) presupunând că focul a fost cauzat de o defecţiune a unei centrale termice, transmite Mediafax.

Pompierii au reuşit să lichideze incendiul care a izbucnit, duminică seară, la un depozit de petrol din comuna Colceag, satul Inoteşti, acţiunea de lichidare a incendiului durând aproximativ o oră şi jumătate.

Pompierii nu au stabilit cauza incendiului, însă presupun că focul a izbucnit în urma unei defecţiuni la o centrală termică, a declarat Raluca Vasiloae, purtător de cuvânt al ISU Prahova.

La acţiunea de stingere a incendiului au participat 30 de pompieri, care s-au deplasat cu şapte autospeciale.

Un incendiu a izbucnit, duminică seară, la un depozit de petrol din comuna prahoveană Colceag, flăcările cuprinzând un canal tehnologic situat în apropierea a două rezervoare de ţiţei.

Focul s-a manifestat la un canal tehnologic, iar în imediata apropiere a acestuia sunt situate două rezervoare de ţiţei cu capacitatea de 3.000 de metri cubi fiecare, pompierii acţionând pentru răcirea celor două rezervoare.

Conform reprezentantului ISU Prahova, nu a existat risc de explozie, şi nici riscul ca incendiul să se extindă la locuinţele din sat, întrucât depozitul de petrol este situat la o distanţă considerabilă faţă de acestea.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă