11 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialPosibilă decizie istorică în SUA. Homosexualii ar putea să se căsătorească oriunde...

Posibilă decizie istorică în SUA. Homosexualii ar putea să se căsătorească oriunde pe teritoriul acestei ţări

Curtea Supremă a anunţat că va decide anul acesta dacă membrii cuplurilor de acelaşi sex se pot căsători pe teritoriul Statelor Unite, deschizând astfel calea unei decizii istorice în legătură cu unul dintre subiectele cele mai controversate din societatea americană, consemnează Mediafax.

 

Constituţia americană garantează posibilitatea de a se căsători cuplurilor de acelaşi sex la fel ca celor de sex opus? Aceasta este întrebarea pe care şi-o va adresa, la sfârşitul lui aprilie, cea mai înaltă jurisdicţie din ţară. Ea va răspunde la această întrebare la sfârşitul lui iunie, într-o decizie care va fi fără îndoială cricială, din cauza aplicabilităţii la nivel naţional.

"Pe lungul drum către egalitatea deplină în faţa legii pe care gay-ii şi lesbienele l-au avut de parcurs, anunţul de astăzi (vineri) al Curţii este o etapă majoră", subliniază Judith Shaeffer de la Constitutional Accountability Center.

Secretarul Justiţiei Eric Holder a dat asigurări că Guvernul "va îndemna Curtea Supremă să facă din căsătoria pentru toţi o realitate pentru toţi americanii".

"Mariajul gay este în drum către Curtea Supremă. Să facem zgomot! Manifestaţi-vă, povestiţi-vă povestea! Meritaţi dreptate!", a declarat Lady Gaga într-un mesaj postat pe Twitter.

Cele mai citite

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...
Ultima oră
Pe aceeași temă