13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialPonta, în campanie electorală: Încă 9000 de bilete la tratament balneo pentru...

Ponta, în campanie electorală: Încă 9000 de bilete la tratament balneo pentru ofiţerii MAI, MApn, SRI

Guvernului Ponta a luat o nouă măsură populistă: biletele de tratament balnear pentru pensionari au fost suplimentate cu 20 la sută. Măsura a fost luată prin hotărâre de guvern, aprobată tacit în şedinţa Executivului, chiar în timp ce ţara se afla în plin cod roşu de viscol.

La jumătatea lunii ianuarie, Ministerul Muncii a lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre de guvern în baza căruia 59.641 de persoane vor beneficia în acest an de bilete la tratament balnear, prin sistemul organizat şi administrat de Casa Naţională de Pensii Publice. Pentru anul trecut au fost aprobate 50.352 locuri la tratament balnear. Hotărârea a fost aprobată de Guvern la finele lunii ianuarie.

Astfel, Victor Ponta a scos din mânecă peste 300 de milioane lei pentru 9.000 de bilete de tratament balnear pentru pensionari, în condiţiile în care bugetul asigurărilor sociale este în continuare pe deficit.

Hotărârea de Guvern, luată în şedinţa de miercurea trecută, dar neanunţată în nicio listă oficială a actelor normative aprobate, a intrat în vigoare fără avertismente sau dezbateri publice.

Potrivit hotărârii de Guvern, pensionarii din sistemul public sau beneficiari ai unor legi speciale, foşti ofiţeri MAI, MApn, SRI sunt cei care se vor bucura de biletele de tratament gratuite sau subvenţionate în proporţie de peste 50%.

Premierul Victor Ponta a felicitat-o pe Mariana Câmpeanu, ministrul Muncii, pentru că a suplimentat cu 9.000 locuri numărul biletelor de tratament balnear care pot fi acordate pensionarilor.

“Doamna ministru Câmpeanu, astăzi am citit că aţi făcut o faptă «cumplită», aţi venit cu hotărârea de guvern cu 59.000 biletere de tratament pentru pensionari. Foarte bine aţi făcut, vă felicit ! Eu am aprobat hotărârea de guvern, nu mă uitasem exact la cifre, dar fiind dumneavoastră criticată că de ce trimitem 59.000 pensionari la tratament, vreau să vă felicit, foarte bine faceţi. Orice putem să facem pentru pensioanri, profesori, elevi, studenţi, asta trebuie să facă un guvern care are creştere economică”, i-a spus Ponta ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, în şedinţa de guvern.

Cele mai citite

Problemele pentru celebrii chefi bucătari nu se opresc. Antena 1 dă PRO TV în judecată

Scandalul dintre Antena 1 și cei trei chefi, Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu, a escaladat, implicând acum și postul de televiziune Pro...

Controverse legate de camere video în sălile de clasă ale școlilor

Reprezentanții profesorilor se opun proiectului prin care Guvernul vrea să impună instalarea camerelor video de supraveghere în sălile de curs ale școlilor. În data de...

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...
Ultima oră
Pe aceeași temă