20 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialPonta a reangajat la RA-APPS un apropiat al Guvernului Boc

Ponta a reangajat la RA-APPS un apropiat al Guvernului Boc

Proaspăt numit şef al Direcţiei Juridice, Mihai Sebastian a mai deţinut această poziţie şi în timpul guvernării Boc. Anul trecut, premierul l-a retras dintr-un post de secretar de stat la numai trei săptămâni după o serie de dezvăluiri legate de trecutul său.

RA-APPS l-a reangajat pe Mihai Sebastian la şefia Direcţiei Juridice, post deţinut şi în Guvernul Boc, după ce acesta a mai lucrat ca vicepreşedinte ANRP şi a fost schimbat de premierul Ponta după doar 3 săptămâni, în urma criticilor presei, din funcţia de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării.

Citeşte şi: RA-APPS l-a reangajat pe Mihai Sebastian la şefia Direcţiei Juridice

Despre Mihai Cristian Sebastian, noul şef al Direcţiei Juridice din RA-APPS, presa a mai scris că ar fi picat un examen de cunoştinţe juridice în mai 2009 cu note de 3 şi 4 şi se întreba ce îl recomandă pentru acest post. „Nu se ştie exact ce l-a recomandat pe el pentru şefia Direcţiei Juridice, având în vedere că în 29 mai 2009 a dat un examen de cunoştinţe juridice pe care l-a picat cu brio, cu note de 3 şi de 4. Mai precis, el a încercat să obţină calificare de executor judecătoresc şi o comisie din care făceau parte magistratul Dan Lupaşcu şi secretarul de stat de la Justiţie, Alina Mihaela Bică, l-a declarat incompetent în materie de cunoştinţe juridice, acordându-i note ruşinoase. Astfel, la Drept comercial, directorul juridic al RA-APPS a obţinut nota 3,20, iar la Drept procesual civil, nota 4. La proba practică a primit nota 5,50. Peste un an însă, pupilul clanului Udrea-Cocoş a repetat examenul, de data asta în provincie, la Ploieşti, unde a primit nota de trecere”, scria în anul 2011 ziarul Jurnalul Naţional.

Citeşte şi: USL a extins numărul beneficiarilor RA-APPS

Şef şi la Restituirea Proprietăţilor

Mihai Cristian Sebastian a mai lucrat ca director executiv la Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) în perioada 2009-martie 2011, iar ulterior ca vicepreşedinte la ANRP.

În 2005-2007, el a fost director coordonator la RA-APPS, cu responsabilităţi privind administrarea Clubului Floreasca, Hotelului Triumf, precum şi a vilelor de protocol Lac I, Lac II, Lac III, ultima dintre ele fiind reşedinţa prezidenţială a lui Traian Băsescu.

Presa a scris în 2011 că Mihai Cristian Sebastian a fost poliţist, un protejat al „clanului Udrea-Cocoş” promovat de fostul premier de atunci, Emil Boc, în poziţia de vicepreşedinte la Autoritatea Naţională de Restituire a Proprietăţilor. Acesta a rămas în Guvern dupa instalarea Guvernului Ponta pe post de director al Direcţiei Juridice din RA-APPS.

 

Cele mai citite

Comisia amendează Mondelēz cu 337,5 milioane EUR pentru restricții comerciale transfrontaliere

Comisia Europeană a amendat Mondelēz International, Inc. (Mondelēz) cu 337,5 milioane EUR pentru obstrucționarea comerțului transfrontalier cu produse din ciocolată, biscuiți și cafea între statele...

Nicușor Dan: Gabriela Firea are toate şansele să câştige Primăria Capitalei

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi că Gabriela Firea are toate şansele să câştige Primăria Capitalei, el precizând că sunt alegeri într-un singur...

Tarom este salvat. Compania primește 100 de milioane de euro, aprobate de Comisia Europeană

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat joi validarea ajutorului de stat pentru compania aeriană Tarom. Este vorba de aproape 100 de milioane de euro, aprobaţi...
Ultima oră
Pe aceeași temă