19.2 C
București
vineri, 14 iunie 2024
AcasăEconomieEconomie internăCE va susține o investiţie de aproape 17 milioane de euro pentru...

CE va susține o investiţie de aproape 17 milioane de euro pentru extinderea infrastructurii de apă şi canalizare din judeţul Gorj

Comisia Europeană a aprobat o investiţie de aproape 17 milioane de euro din Fondul de Coeziune pentru extinderea infrastructurii de apă şi canalizare din judeţul Gorj, România, potrivit news.ro.

Principalul scop al proiectului este extinderea sistemelor de alimentare cu apă cu 14 km de noi conducte de apă şi cu 79 km de sisteme de distribuţie, arată comunicatul de presă al CE.

În plus, este planificată reabilitarea a 47 km de conducte de apă şi a 95 km de reţea de distribuţie. Reabilitarea va reduce pierderile de apă şi 82 200 de locuitori vor beneficia de sisteme îmbunătăţite de alimentare cu apă. Dintre aceştia, un număr de 6 207 de persoane vor fi conectate pentru prima oară la reţeaua de alimentare cu apă.

Epurarea eficace a apelor uzate şi sporirea conexiunilor la reţea vor reduce gradul de poluare a râurilor, precum şi pierderile de apă cauzate de infrastructura învechită. De asemenea, proiectul va asigura populaţiei din judeţul Gorj o alimentare cu apă sigură şi fiabilă care respectă legislaţia UE.

Județul Ilfov va primi 360 de milioane de euro pentru investiții de apă și canalizare

“Strategia de dezvoltare scoate la iveală o serie de proiecte care au fost stabilite în baza cercetării făcute de Banca Mondială, în baza discuţiilor purtate cu mediul de afaceri, în baza discuţiilor purtate cu cetăţeni din Ilfov. Scoate în evidenţă proiecte care depăşesc 800 de milioane de euro”, a precizat, miercuri, președintele CJ Ilfov, Marian Petrache.

Din această sumă totală, circa 360 de milioane de euro se referă la rețeaua de apă potabilă și de canalizare.

“Investiţiile în apă şi canal sper eu să pornească cât mai repede, documentul a plecat chiar astăzi, se află la Bruxelles şi e o aplicaţie de trei sute şi vreo şaizeci de milioane euro, eu cred că într-o lună-două vom primi undă verde de la Bruxelles şi vom da drumul la această mare investiţie”, a anunțat Marian Petrache.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Inteligența artificială a dat verdictul pentru meciul România – Ucraina, de la EURO 2024

EURO 2024 începe, iar România va disputa primul meci luni, 17 iunie 2024, de la ora 16:00. "Tricolorii" lui Edi Iordănescu vor înfrunta Ucraina,...

VIDEO. Babasha, “copilul” pe care un întreg stadion l-a huiduit. Cine e artistul controversat

Vlad Babașa, cunoscut drept Babasha, este un artist originar din Bacău care a câștigat popularitate pe diverse platforme de streaming audio. Recent, el a...

Rusia – Ucraina, ziua 842: Zelenski cere G7 un Plan Marshall

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut liderilor din ţările G7 să aprobe un "Plan Marshall" pentru reconstrucţia Ucrainei după pagubele cauzate de invazia Rusiei. Avem...
Ultima oră
Pe aceeași temă