37.8 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecialPolitistii suspecteaza un barbat inca neidentificat

Politistii suspecteaza un barbat inca neidentificat

Dupa disparitia sugarului de doua luni, la Spitalul de Urgenta Craiova s-au luat masuri draconice. Abia acum in imensa cladire cu zece etaje nu se mai intra oricand si oricum. Angajatii firmei de paza si cadrele medicale nu mai permit accesul decat in timpul orelor de vizita, insa nu in saloane.
Bolnavii se intalnesc cu vizitatorii pe coridoare, langa lifturi, in conditii improprii. Suferinzii sunt nevoiti sa vina taras din paturi si stea in picioare pe acele holuri unde, odata cu sosirea sezonului rece, curentul si frigul le patrund in oase.
Asta ca sa nu mai vorbim de disconfortul aglomeratiei. Dupa incheierea programului de vizita, personalul firmei de paza si asistentele medicale ii evacueaza in viteza pe vizitatori din spital, iar pe bolnavi ii expediaza in saloane. Conducerea Spitalului de Urgenta anuntase imediat dupa disparitia bebelusului ca intentioneaza sa rezilieze contractul cu respectiva firma de paza.

Disparut, rapit, dar nicidecum abandonat

In ce priveste rapirea sau disparitia micutului, a lui Ionel – pentru ca asa l-au declarat parintii sai -, politistii doljeni au mai multe piste. Principala directie conduce catre un individ neidentificat, care se pare ca ar fi furat copilul. Asistentele sectiei Neonatologie spun ca au vazut un barbat care s-a tot invartit pe langa acel copil in ultimele doua zile inaintea disparitiei. Politistii doljeni au realizat un portret-robot al suspectului pe baza marturiilor cadrelor medicale. Directorul spitalului, dr. Cristina Calangiu, este in continuare de parere ca micutul avea mai multe sanse sa fie gasit daca politia era anuntata imediat dupa ce s-a constatat disparitia. "S-a intarziat foarte mult, aproape trei sferturi de ora pana sa anuntam politia. Toti cei care vor fi gasiti vinovati vinovati vor fi sanctionati.” Pana acum nu a fost sanctionata decat asistenta careia ii fusese incredintat micutul, acesteia taindu-se 10% din salariu pe trei luni. Mama copilului este de parere ca medicii sunt vinovati. Marinela Urata este chiar revoltata pentru ca s-a avansat ideea ca sugarul a fost abandonat. "Cadrele medicale sunt singurele vinovate. Cum sa dispara copilul meu de sub nasul lor fara sa stie nimeni nimic? Cum au putut sa spuna ca l-am abandonat, cand noi l-am lasat la spital pentru ca s-a nascut prematur si cu probleme! Chiar ne-am imprumutat de bani si am cumparat o vaca pentru ca sa avem lapte pentru el. Ori, acum
mi-au pierdut copilul si mai si spun ca l-am abandonat?”. Politistii doljeni au inceput sa verifice si centrele de plasament, neexcluzand posibilitatea ca micutul sa fi fost luat din greseala si dus la leagan. De fapt, cu o zi inaine de disparitie pruncul fusese mutat in salonul de abandonati, de unde a si fost furat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă