2.2 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSpecialPoliția italiană a arestat trei persoane acuzate că au vândut ilegal armament...

Poliția italiană a arestat trei persoane acuzate că au vândut ilegal armament din fostele țări comuniste către Libia și Iran

Poliția italiană a arestat marți trei cetățeni acuzați că au făcut contrabandă cu armament provenit și fabricat în câteva țări foste comuniste, informează Reuters.

Armamentul ar fi fost vândut ilegal în perioada 2011 – 2015 către Libia și Iran – în contextul în care aceste două țări sunt supuse unor embargouri. Traficanții ar fi vândut elicoptere, rachete sol-aer și rachete antitanc.

Cei arestați sunt italian în vârstă de 51 de ani, care conducea firma Società Italiana Elicotteri – o companie de reparații de elicoptere cu sediul la Roma, precum si un cuplu soț – soție din zona Napoli. În același dosar, poliția italiană caută și un cetățean libian, Mohamud Ali Shaswish.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă