16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialPolitia clujeana, speriata de institutii- fantoma

Politia clujeana, speriata de institutii- fantoma

» Proprietarul unei masini parcate ilegal pe locuri pentru persoanele cu handicap a scapat de amenda dupa ce a aratat ca este reprezentantul unei institutii care nu exista
Un incident petrecut ieri dupa-amiaza pe o strada laturalnica din centrul Clujului ar putea constitui un pont de zile mari pentru soferi: daca ai tidula si autorizatie de parcare pe o asociatie cu nume pompos poti opri masina oriunde.
Incidentul s-a consumat in vecinatatea sediului central al cladirii Romtelecom, unde, un autoturism Volswagen Tuareg, CJ 09 XRN, a parcat pe locul destinat persoanelor cu handicap motoriu. In parbriz trona o inscriptie provenita  de la Consiliul Superior de Monitorizare Legislativa si Integrare in UE-NATO.
"N-am auzit de aceasta asociatie. Trebuie sa fie vreun ONG, pentru ca printre cele oficiale nu exista niciuna cu aceasta titulatura", a declarat Lia Valendorfean, purtatorul de cuvant al Agentiei Regionale de Dezvoltare Nord-Vest (ARDNV). La fata locului au fost chemati, chiar de ziaristi, agentii politiei rutiere. Acestia din urma au alertat politia comunitara si masina-utilaj a primariei responsabila cu ridicarea masinilor parcate ilegal in oras. Dupa tergiversari, politia rutiera a lasat in parbriz amenda, iar utilajul chemat in asistenta a fost trimis inapoi fara sa faca nimic.
Subcomisarul Florin Goia de la Siguranta Circulatiei din cadrul Serviciului Politiei rutiere Cluj a incercat sa clarifice situatia:
"A fost o discutie intre politia comunitara si agentii nostri, dar s-a stabilit ca autoturismul nu putea fi ridicat pentru ca era prea greu si pozitia  in care se afla nu era prea buna pentru o astfel de manevra. Sa nu va ganditi ca agentul a fost impresionat de afisul acela", a concluzionat Goia.
Martorii povestesc, insa, ca soferul masinii a observat agitatia din jurul autoturismului si in momentul in care politia primariei a plecat cu masina de ridicare din zona, s-a urcat rapid la volan si a luat din parbriz inscriptia. Ulterior a refuzat sa faca orice comentariu pe aceasta tema ziaristilor de la doua televiziuni aflati din intamplare in zona si cei care au si semnalat cazul. Potrivit politiei, barbatul misterios a primit doua puncte penalizare si trei puncte de amenda. Doua ore mai tarziu, Tuaregul era parcat, tot in centru, la doi pasi de o statie de autobuz, cu amenda pe bancheta.

CAMPANIE

IPJ Cluj a deschis ieri saptamana dedicata prevenirii infractionalitatii. Mai multi agenti de politie au impartit pe strada fluturasi oamenilor, despre cum sa se pazeasca de hoti, talharii sau violuri. Potrivit datelor oficiale, criminalitatea stradala e in scadere cu 34% fata de anii precedenti.

Cele mai citite

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Controverse legate de camere video în sălile de clasă ale școlilor

Reprezentanții profesorilor se opun proiectului prin care Guvernul vrea să impună instalarea camerelor video de supraveghere în sălile de curs ale școlilor. În data de...
Ultima oră
Pe aceeași temă