20 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialPoliţia Capitalei şi-a schimbat maniera tehnică de comunicare

Poliţia Capitalei şi-a schimbat maniera tehnică de comunicare

Poliţia Capitalei a renunţat la a mai comunica informaţii jurnaliştilor cu ajutorul unui robot telefonic care-i apela pe cei acreditaţi pe lângă instituţie, în schimb urmând să transmită zilnic un comunicat de presă cu o sinteză a evenimentelor, potrivit Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, a declarat miercuri seară că aceasta este singura schimbare făcută la nivelul Biroului de presă al Poliţiei Capitalei, pe care-l şi conduce, dezminţind informaţiile legate de o eventuală sancţiune primită.

Mai multe instituţii de presă au informat miercuri că Ciocan ar fi fost sancţionat prin interzicerea dreptului de a mai da declaraţii presei pentru o perioadă de şase luni.

Motivul sancţiunii, potrivit surselor citate, ar fi fost declaraţiile făcute de el în contextul scandalului în care a fost implicat fiul senatorului Plăcintă. Cu acea ocazie, Ciocan a recomandat cetăţenilor Bucureştiului să evite să se implice în vreo altercaţie de stradă, atunci când sunt martori la aşa ceva. Ciocan însă a susţinut că nu a fost sancţionat.

El a indicat modalităţile de sancţionare a poliţiştilor, prevăzute în Legea 360 privind statutul acestora: mustrarea verbală, retrogradarea, reducerea salariului pe o perioada de la una la trei luni sau destituirea din funcţie. Totodată, potrivit lui Ciocan, în poliţie nu există funcţia de purtător de cuvânt, aceasta fiind o atribuţie, astfel că purtătorul de cuvânt nu poate fi sancţionat prin modalităţi “specifice”, precum interzicerea comunicării cu presa.

Ciocan a declarat că se află în continuare la conducerea biroului de presă al Poliţiei Capitalei, însă a arătat că şeful instituţiei, chestorul Lucian Guran, este cel care decide “ieşirile în mass-media ale angajaţilor” din subordine.

Cele mai citite

Guvernul are nou proces la Curtea de arbitraj de la Washington. Bulgarii de la Euroins cer despăgubiri de 500 milioane de euro

După modelul canadienilor de la Roșia Montană, Eurohold Bulgaria AD (Eurohold) și Euroins Insurance Group AD (EIG) au depus oficial o Cerere de Arbitraj împotriva Guvernului...

Guvernul aprobă reorganizarea ANAF. Organigrama crește cu 200 de oameni și încă un post de vicepreședinte

În ședința din 23 mai 2024, Executivul urmează să aprobe o Hotărâre de Guvern pentru modificarea organigramei Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Noile reglementări...

Tarom este salvat. Compania primește 100 de milioane de euro, aprobate de Comisia Europeană

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat joi validarea ajutorului de stat pentru compania aeriană Tarom. Este vorba de aproape 100 de milioane de euro, aprobaţi...
Ultima oră
Pe aceeași temă