13.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialPoiana Poplăcii, capitala internaţională a snowboarderilor

Poiana Poplăcii, capitala internaţională a snowboarderilor

Cei mai buni tineri snowboarderi din lume se vor întrece, la finalul acestei săptămâni, pe platoul de la intrarea în staţiunea Păltiniş.

 

România se va afla, pentru a doua oară consecutiv, pe harta celui mai important turneu al snowboarderilor care nu au împlinit încă 18 ani. La Transilvania Rookie Fest sunt aşteptaţi câteva zeci de tineri practicanţi ai unuia dintre cele mai spectaculoase sporturi din lume. Pe lângă concurenţi din Sibiu, Bucureşti sau Baia Mare, nu vor lipsi sportivi din Serbia, Slovacia, Austria sau Slovenia, dar şi-a anunţat prezenţa şi câştigătorul român al ultimei ediţii a World Snowboard Day, Mihnea Groşeanu. Concursul se va desfăşura, la fel ca în 2011, pe Arena Platoş, situată la trei kilometri de staţiunea sibiană Păltiniş, pe platoul din Poiana Poplăcii. Conform organizatorilor, concursul va debuta vineri, cu o sesiune de antrenament, iar sâmbătă, singura zi a întrecerii propriu-zise, va fi compusă dintr-o altă sesiune de antrenament, ce va începe la ora 09:00, iar după două ore va debuta unul dintre cele mai importante concursuri din lume pentru tinerii snowboarderi.

Timp de şase ore, cei mai talentanţi dintre ei vor lupta pentru titlul de câştigător al Transilvania Rookie Fest şi pentru a-şi obţine, astfel, biletul pentru marea finală a sezonului World Rookie Tour, ce va avea loc între 6 şi 10 aprilie, în staţiunea austriacă Ischgl. 

Cel mai greu, câştigă

„Vom vedea la lucru unii dintre cei mai talentaţi snowboarderi din mai multe ţări europene, care se vor întrece şi în această a doua ediţie cu cei mai buni practicanţi ai acestui sport din România. Cea mai importantă noutate ce va apărea în acest an va fi dublarea zonei de Fun Park, acolo unde se pot face antrenamente pentru Tarnsilvania Rookie Fest şi unde este bine­venită toată lumea încă de pe acum. Anul trecut zăpada nu a fost chiar cea mai potrivită, însă în acest an avem toate condiţiile şi ne aşteptăm la un concurs pe cinste. Per total, ne bucurăm că putem să ţinem şi a doua ediţie a acestui eveniment şi sperăm că va ajuta snowboardul să devină cât mai cunoscut în România şi că va ajunge să-l practice cât mai multă lume”, a declarat organizatorul concursului de la Arena Platoş, Martin Freinademetz, el însuşi deţină­tor a numeroase titluri de campion european şi mondial la snowboard. Concurenţii care se vor întrece sâmbătă la intrarea în staţiunea Păltiniş vor fi împărţiţi în două grupe. Rookie se vor numi snowboarderii născuţi între 1994 şi 1996, iar în categoria Grooms vor intra cei născuţi după 1 ianuarie 1997. Înscrierile nu s-au putut face decât printr-un acord scris al părinţilor tinerilor sportivi. Transilvania Rookie Fest face parte din World Rookie Tour, un eveniment mondial dedicat snowboarderilor, cu etape în Cehia, Italia, Andorra, Australia, Chile sau Canada. Întrecerea din România se defineşte printr-un concurs de acrobaţii pe placă, iar câştigător devine cel care primeşte cele mai mari note ale juriului, care punctează doar elementele de dificultate din cadrul fiecărui exerciţiu. 

Arena Platoş, deschisă publicului

Complexul de ski şi agrement Arena Platoş, aflat pe platoul Poiana Poplăcii, la trei kilometri de staţiunea Păltiniş, este deschis publicului în fiecare zi. Turiştii pot alege una dintre cele cinci pârtii de ski, dintre care patru au şi instalaţie de transport pe cablu. Pe acestea din urmă au voie doar adulţii, pentru că există şi o pârtie de baby-ski pentru tinerii schiori români. Există şi tunuri de zăpadă în cazul în care vremea nu îi ajută pe amatorii de ski, iar întregul complex, dotat şi cu nocturnă, este deschis zilnic între 10:00 şi 17:00, din luna decembrie până în aprilie, însă doar trei zile pe săptămână sportivii pot schia până la ora 22:00 cu ajutorul instalaţiei artificiale de lumină.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...
Ultima oră
Pe aceeași temă