18.1 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialPiţurcă spune că Popescu l-ar fi schimbat din funcţie. Cum se tutuie...

Piţurcă spune că Popescu l-ar fi schimbat din funcţie. Cum se tutuie cu Burleanu

Victor Piţurcă declară că atât el cât şi jucătorii sunt mulţumiţi că a avut loc o schimbare la FRF, deoarece toţi îşi doreau asta. Despre Popescu spune că dacă ajungea preşedinte îl schimba din funcţia de selecţioner, conform Mediafax.

“I-am spus lui Răzvan Burleanu că nu credeam că are vreo şansă la alegeri, însă apoi, după ce am văzut cum decurg lucrurile, am zis că poate câştiga. M-am bucurat că a câştigat, la fel şi jucătorii. Toţi jucătorii îşi doreau o schimbare. De altfel, am văzut şi la meciul cu Argentina o schimbare şi la suporteri. Asta poate şi datorită schimbărilor de la nivelul conducerii federaţiei. El este un om corect şi pentru mine este suficient. Sigur că nu va fi simplu pentru el, pentru că fotbalul românesc a ajuns jos de tot. Şi asta nu din cauza cuiva anume, ci din cauza dispariţiei susţinerii financiare”, a spus Piţurcă la postul Sport.ro.

Citeşte şi Burleanu elimină blocajul de comunicare Piţurcă – FRF: Vrem cel mai bun lot la naţională!

Piţurcă a dezvăluit că a discutat cu Burleanu despre afirmaţiile acestuia din campania electorală când promitea că îl va demite. “I-am şi spus că la începutul campaniei a zis că nu mă vrea pe mine selecţioner, că îl va aduce pe Mircea Lucescu, că vine un antrenor străin, apoi a apărut ce a apărut cu Reghecampf… Iar el mi-a zis că a analizat foarte bine situaţia antrenorului echipei naţionale şi şi-a dat seama că eu am realizat lucruri importante aici”, a adăugat Piţurcă.

Piţurcă spune că la început a stabilit cu Burleanu să-şi vorbească unul altuia pe numele mic. “Prima întrebare cum ne tutuim? Mi-a zis să decid eu, că sunt mai bătrân. I-am spus să îmi zică Piţi, Victor, cum vrea, eu îi spun Răzvan şi cu asta basta. Îi spuneam domnul preşedinte lui Sandu, dar în particular cu Traian vorbeam la persoana a doua. Piţi mi se spune şi acasă. Numai maică-mea îmi spune Bică, Bibică, în rest toţi cei din familie, chiar şi nepotă-miu îmi spun tot Piţi. Nu am vrut să îmi spună bunicule, pentru că nu mă simt bine când îmi spune aşa”

Piţurcă consideră că selecţionerul este al doilea om ca importanţă în cadrul FRF, după preşedinte. Totuşi el crede că Gică Popescu l-ar fi dat afară dacă ajungea în locul lui Mircea Sandu.

“Dacă venea Gică Popescu, 90 la sută plecam, pentru că nu îmi convenea să lucrez cu el. E diferenţă mare între el şi Răzvan Burleanu. În primul rând, eu cu acest om nu m-am cunoscut niciodată, nu am avut nimic de împărţit. Pur şi simplu, nu e bine să vorbesc de Gică, deşi din punctul meu de vedere îmi doresc foarte mult ca el să fie eliberat, să fie graţiat. Nu aveam acel «feeling» de a lucra cu Gică Popescu. Când spun 90 la sută, vă imaginaţi că era spre sută la sută. În orice formă ne înţelegeam să plec”, a spus Piţurcă.

Fostul internaţional Gheorghe Popescu a fost condamnat în 4 martie, la trei ani, o lună şi zece zile de închisoare, în Dosarul Transferurilor, cu o zi înaintea alegerilor pentru preşedinţia FRF, unde era favorit. Răzvan Burleanu a fost ales, la 5 martie, preşedinte cu 113 voturi.

 

 

 

Cele mai citite

Johnny Wactor a murit după ce a încercat să oprească un jaf. Actorul din “General Hospital” a fost împușcat

Veste șocantă din lumea actoricească. Johnny Wactor, actorul celebru din "General Hospital", a murit în timp ce încerca să oprească un jaf. Se pare...

În cel mult patru zile, toate facturile trebuie înregistrate în e-Factura

Până în ziua de 31 mai 2024, toate facturile care nu au fost emise cu sistemul e-Factura sau care nu au fost înregistrate în...

Parlamentul European a adoptat un regulament privind metanul

Parlamentul European a adoptat un regulament privind metanul. Este primul act legislativ european care vizează monitorizarea și reducerea în mod eficace a emisiilor de...
Ultima oră
Pe aceeași temă