11 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialPeste doar câteva zile începe târgul TENDENCE care va marca tendințele sezonului...

Peste doar câteva zile începe târgul TENDENCE care va marca tendințele sezonului toamnă – iarnă

Culorile pastelate fumurii, decorațiunile și cadourile sustenabile bazate pe materiale naturale și cele vintage sunt tendințele  2014/2015, așa cum se prefigurează la târgul TENDENCE, cel mai important eveniment al sezonului, care își va deschide porțile peste câteva zile.

Casa a fost întotdeauna locul în care te retragi și în care vrei să petreci momente confortabile în afara stresului cotidian. În această toamnă se poartă la interior materialele naturale care adaugă căldură în cămin. Lemnul este exemplul cel mai elocvent dar lui i se pot adăuga și  metalele care radiază căldură, cuprul și în măsură mai mică alama.

Emblematice sunt și tendințele privind adaptarea vechilor fotolii și canapele cu brațe generoase, acestea oferind în aceeași măsură senzația de confort și căldură specifică unei perioade de bunăstare. Nu numai pereții sunt cei care pot crea o atmosferă de securitate,  protecție și căldură prin masivitatea lor dar și accesoriile, mobilierul și textilele.  Mijlocul folosit este reprezentat de materialele naturale precum și formele și modelele inspirate din natură.

Ca și culori preferințele se îndreaptă spre cele pastelate, roz în primul rând,dar și albastru, gri, verde mentă cu tonuri mai mult sau mai puțin fumurii.

Ca și inspirație, dacă în sezonul primăvară/vară etnicul a reprezentat sursa cea mai importantă, toamna este vremea foclorului, dar nu al oricăruia ci unuia vesel, luminos, colorat cum este cel rusesc, cu modele florale și broderii de dimensiuni mari.

Crăciunul anul acesta va fi în mod sigur alb. Mai precis, argintiu, cu tot felul de sclipiri și accente glamur. Cel puțin așa susțin trendsetterii. Inspirația va veni din cultura mexicană, cu multe obiecte religioase magice, unele cu aspect puțin morbid dar cu culori puternice (roșu, verde, negru, alb) și care simbolizează protecția, dragostea, sănătatea. Brazii de Crăciun vor avea luciri precum și cristale de zăpadă, fulgi de nea, bulgări de zăpadă, toate supradimensionate. Tema pădurii nu mai este doar inspirație ci devine însăși decor. Conuri de brad, ghinde, căprioare, veverițe, vulpi, toate devin parte a decorului.

Ca și lifestyle, perioada sărbătorilor se lungește și începe cu noiembrie, coafurile sunt genul Frida Kahlo, la mare modă fiind și tricourile chunky.

Ca și anul trecut, în paralel cu TENDENCE se va desfășura târgul ECOSTYLE unde se vor prezenta produse sustenabile și de design cu potențial interesant pentru piață. Toate produsele expuse sunt reciclabile, de calitate înaltă, cu durată mare de utilizare, energia fiind utilizată eficient în procesul de producție. Acestea sunt de fapt și criteriile de selecție, produsele admise fiind revizuite de către un comitet de consiliere independent ales de organizatori.

Târgul este împărțit pe următoarele grupe de produse: home&design, desk&office, household&garden, leisure&sports, pleasure&gourmet, technology&communication, children&games, fashion&accessories, print&multimedia.

 

Cele mai citite

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...
Ultima oră
Pe aceeași temă