12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialPeste 50 de romane concurează pentru premiul literar „Augustin Frăţilă”

Peste 50 de romane concurează pentru premiul literar „Augustin Frăţilă”

Anul acesta, 56 de romane concurează pentru premiul literar „Augustin Frăţilă”, în cadrul concursului organizat de Asociaţia Casa de cultură. 

Juriul de specialitate, format din criticii literari Alex Ştefănescu, Dan C. Mihăilescu şi Daniel Cristea-Enache, va stabili cinci autori finalişti care vor intra în cea de-a doua etapă a concursului. În etapa a doua de jurizare, ce va avea loc între 15 septembrie – 1 noiembrie, 24 de bloggeri vor alege câştigătorul premiului, acordând puncte de la 1 la 5 fiecărui roman finalist.

Autorul al cărui roman va primi cel mai mare punctaj va fi răsplătit cu Premiul literar „Augustin Frăţilă” – romanul anului 2012, în valoare de 10.000 de euro.

“Numărul mare de romane înscrise la această ediţie ne arată că Premiul literar “Augustin Frăţilă” este unul aşteptat de scriitorii români. Ne bucurăm să găsim în această listă romane foarte bune, care, cu siguranţă, vor pune în dificultate juriul de specialitate”, a declarat Mario De Mezzo, preşedinte Asociaţia Casa de cultură.

Premiul literar „Augustin Frăţilă”, o iniţiativă a Asociaţiei Casa de cultură, va fi acordat în fiecare an pentru cel mai bun roman românesc apărut în anul anterior, conform unei selecţii făcute de cei mai valoroşi critici literari şi de bloggeri cu influenţă în online.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă