16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialPercheziţii la Airbus pentru corupţie în contracte cu România şi Arabia Saudită

Percheziţii la Airbus pentru corupţie în contracte cu România şi Arabia Saudită

Câteva adrese ce aparțin constructorului de avioane Airbus au fost percheziționate în octombrie de Parchetul din Munchen pe fondul unor suspiciuni de corupţie privind contracte cu România şi Arabia Saudită, scrie cotidianul german Süddeutsche Zeitung, citat de Mediafax.

Parchetul a confirmat că acest percheziţii au avut loc în octombrie, relatează Süddeutsche Zeitung.
Airbus, de asemenea, a confirmat că estte vizat de o anchetă a justiţiei germane.

Suspiciunile de corupţie vizează contracte de aproximativ 3 miliarde de euro, încheiate cu Arabia Saudită şi România pentru echipamente care ar garanta securitatea frontierelor lor, potrivit sursei citate.

Parchetul din Munchen anchetează mai multe persoane, iar aceste percheziţii au avut loc în localuri ale filialei germane Airbus Defence and Space.

Ele au fost efectuate la Ottobrunn şi Unterschleissheim, în apropiere de Munchen, precum şi la Ingolstadt, Ulm şi Friedrichshafen, alte oraşe din sudul Germaniei.

Parchetul examinează în prezent transferuri de bani dubioase de mai multe milioane de euro, mai scrie Mediafax.

În 2009, grupul a obţinut un contract de aproape două miliarde de euro cu Arabia Saudită pentru furnizarea de grile de protecţie şi utilaje de supraveghere ultramoderne pentru frontieră.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu, ferm convins că România va avea până la sfârșitul anului o inflație de sub 5%

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că trendul inflaţiei este unul descendent, iar pe finalul acestui an va coborî sub cinci la sută. Acesta a...

Lituania a preluat președinția rotativă a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei de la Liechtenstein

Lituania a preluat președinția rotativă a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei de la Liechtenstein, în cadrul unei reuniuni a miniștrilor afacerilor externe din...

Bistrița: Un traficant de droguri este acuzat că a violat o minoră

La data de 16 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița Năsăud au dispus...
Ultima oră
Pe aceeași temă