22.5 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialPercheziţie la sediul Bisericii Catolice din Belgia, într-un caz de abuzuri sexuale

Percheziţie la sediul Bisericii Catolice din Belgia, într-un caz de abuzuri sexuale

Poliţia belgiană a percheziţionat, joi, sediul Bisericii Catolice din această ţară în urma acuzaţiilor de abuzuri sexuale împotriva minorilor lansate la adresa clericilor, a anunţat un purtător de cuvânt al Parchetului din Bruxelles, citat de Mediafax.

“Într-un dosar recent, Parchetul a fost informat de acuzaţii care denunţă abuzuri asupra minorilor comise de un anumit număr de clerici”, a explicat purtătorul de cuvânt Jean-Marc Meilleur. Poliţiştii au percheziţionat localurile arhidiocezei Malines-Bruxelles, situată în Malines (la nord de Bruxelles), “pentru a dovedi sau infirma aceste acuzaţii”, a adăugat Meilleur, fără a oferi alte detalii.

Arhidioceza Malines-Bruxelles este “reşedinţa” Bisericii Catolice din Belgia. Arhiepiscopul său este de la începutul anului André-Joseph Léonard, acesta având şi funcţia de primat al Belgiei şi preşedinte al Conferinţei episcopilor din această ţară.

După Irlanda, Germania, Statele Unite sau Austria, Biserica belgiană a fost implicată la sfârşitul lui aprilie în scandalurile de pedofilie, episcopul de Bruges prezentându-şi demisia. Acesta a recunoscut că a abuzat pentru o perioadă lungă de timp un minor din anturajul său în anii ’80.

De la dezvăluirea acestei afaceri, urmate de depunerea mai multor plângeri la o comisie independentă care se ocupă de tratatarea abuzurilor în Biserică, monseniorul Léonard a promis o politică de toleranţă zero. În mai, episcopii belgieni şi-au cerut scuze victimelor preoţilor, “atât pentru agresiune”, cât şi pentru tăcerea responsabililor Bisericii.

Cele mai citite

Doi cetățeni ucraineni au fost recuperați de Salvamont și Poliția de Frontieră în Munții Maramureșului

Cei doi cetăţeni ucraineni care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului au fost găsiţi de echipa mixtă formată din salvamontişti şi poliţişti...

Dorin Recean, premierul Republicii Moldova: Azi am trecut într-o nouă etapă

Uniunea Europeană a deschis oficial negocierile de aderare cu Republica Moldova. Premierul Dorin Recean: Azi am trecut într-o nouă etapă, care ne apropie semnificativ de...

Indiferent când e primul tur și când e al doilea tur al prezidențialelor, Ciucă tot a ieșit cu turul rupt

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Național Liberal (PNL), generalul Nicolae Ionel Ciucă, nu s-a săturat să piardă cu 0 – 2 în fața președintelui...
Ultima oră
Pe aceeași temă