12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialPDL Cluj, pe butuci

PDL Cluj, pe butuci

Arestările recente care au decimat PDL Cluj au arătat că principalul partid de guvernământ a devenit nefuncţional, tocmai în fieful premierului Emil Boc. Motivul principal este reprezentat de certurile dintre liderii locali şi de faptul că orgoliile acestora au destrămat echipa formată de Emil Boc, în perioada în care acesta a condus filiala clujeană.

În anul 2008, PDL Cluj era în cea mai bună situaţie din istoria sa. Partidul avea primari în toate oraşele din judeţ, cu excepţia Dejului, preşedinte şi vicepreşedinte de Consiliu Judeţean, doi senatori şi patru deputaţi şi controla, cu autoritate, prin intermediul alianţei cu UDMR, atât administraţia locală, cât şi cea judeţeană. La doar trei ani după acest moment, PDL Cluj este cuprins de o derută fără precedent.

Arestările primarului Sorin Apostu şi a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Radu Bica, au arătat că atotputernicia PDL s-a rispit ca un fum. În prezent, democrat-liberalii par să nu fie capabili să găsească mă-car un candidat viabil la alegerile pentru Primărie. Iată de ce nu este exclusă soluţia în care PDL Cluj ar putea susţine un candidat independent. Poate că unul dintre rectorii clujeni ar fi soluţia. Sau o altă solu-ţie ar fi să îl roage pe deputatul independent Mircia Giurgiu să revină în partid. În fond, Mircia Giurgiu este singurul membru al echipei promovate de Emil Boc care şi-a păstrat nepătat blazonul.  

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă