15.5 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialPaul Flückiger: Polonia și Ungaria fac înţelegeri bilaterale împotriva UE | Analiză...

Paul Flückiger: Polonia și Ungaria fac înţelegeri bilaterale împotriva UE | Analiză DW

Polonia şi Ungaria se opun în continuare unei cote de refugiaţi pentru fiecare stat membru al Uniunii Europene, în ciuda deciziei Curţii Europene de Justiţie, subliniază o analiză publicată de Deutsche Welle.

În acest context, "Guvernul polonez a copiat numeroase măsuri antidemocratice din Ungaria", observă jurnalistul Paul Flückiger.

Premierul ungar Viktor Orban se află vineri din nou la Varşovia, iar discuțiile dintre cei doi șefi de Guvern vor avea pe agendă "presiunile Comisiei Europene asupra ţărilor noastre", după cum a anunțat guvernul polonez.

Szydlo şi Orban se întâlnesc înaintea alegerilor generale din Germania, pornind de la premisa că Angela Merkel va rămâne în continuare şefă a executivului de la Berlin.

"Împotriva celor două state membre ale UE posibilităţile instituţiilor de la Bruxelles s-au dovedit până acum destul de limitate. În cazul în care se va aplica articolul şapte al acordurilor europene, premierii Poloniei şi Ungariei au anunţat deja că se vor sprijini reciproc şi vor bloca procedura prin veto. Acea procedură de sancţionare trebuie aprobată în unanimitate de toate cele 28 de ţări membre. De asemenea este neclar ce se va întâmpla dacă o ţară nu onorează pedepsele financiare decise după o procedură de sancţionare a încălcării acordurilor europene", explică articolul publicat de Deutsche Welle.

Cele mai citite

MAE condamnă ferm toate actele de violență asupra jurnaliștilor

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) condamnă "ferm" toate actele de violenţă împotriva jurnaliştilor şi a mass-media în exercitarea profesiei lor, într-un mesaj transmis cu ocazia...

Olympiakos Pireu și Fiorentina, cu un pas în finala Europa Conference League

Olympiakos Pireu și Fiorentina sunt favorite la calificarea în finala ediției din acest an a Europa Conference League, după ce s-au impus, joi seară,...

Germania și aliații acuză Rusia de atacuri cibernetice de amploare

Germania a acuzat Rusia că a lansat atacuri cibernetice asupra firmelor sale de apărare și aerospațiale, precum și asupra unor ținte din alte țări,...
Ultima oră
Pe aceeași temă