0.8 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeSpecialPatronul Mechel se întâlneşte zilele acestea cu premierul şi preşedintele României

Patronul Mechel se întâlneşte zilele acestea cu premierul şi preşedintele României

Acţionarul majoritar şi preşedintele Consiliul de Administraţie al grupului rus Mechel, Igor Zyuzin, se întâlneşte la Bucureşti în această seară cu premierul României, Emil Boc, iar miercuri, 8 iunie, va purta discuţii cu preşedintele Traian Băsescu, au anunţat marţi, la Caraş Severin, oficialii grupului, potrivit NewsIn.

“Veţi afla mai multe detalii despre discuţiile ce se vor purta, în cadrul conferinţei de presă de mâine (miercuri, n.r.). Deocamdată nu vă putem da mai multe detalii legate de aceste întâlniri”, au declarat marţi reprezentanţii grupului Mechel. Aceştia au participat la inaugurarea noului complex de elaborare a oţelului la Combinatul Siderurgic Ductil Steel Oţelu Roşu din judeţul Caraş Severin, a cărui investiţie se ridică la aproape 50 milioane dolari.

De asemenea, directorul general al Mechel România, Yuriy Guschin, a declarat în cadrul evenimentului că are aşteptări ceva mai mari de la piaţa din România.

“Piaţa încă nu s-a trezit şi nu este la capacitatea la care noi ne-am obişnuit”, a afirmat Guschin.

În perioada 2002-2010, Mechel a investit în întreprinderile metalurgice româneşti peste 200 milioane euro. Mechel are în România aproximativ 7.000 de angajaţi. În 2010, unităţile Mechel din România au produs 827.371 tone oţel brut (mai mult cu 38% faţă de 2009) şi 152.180 tone sârmă şi produse din sârmă (în creştere tot cu 38% faţă de anul anterior) şi 855.760 tone laminate la cald (mai mult cu 46% faţă de 2009).

Grupul Mechel

Grupul Mechel este un holding internaţional care cuprinde capacităţi de producţie din Rusia, Kazahstan, SUA, România, Lituania, Bulgaria. Este unul dintre cele mai mari grupuri industriale din Rusia, afacerile căruia includ patru segmente principale: minerit, siderurgie, feroaliaje şi energie electrică.

În România, Mechel este prezent din august 2002 şi în prezent este unul dintre cele mai mari jucători pe piaţa siderurgică a României, deţinând şase unităţi metalurgice cu peste 7.000 de salariaţi: Mechel Târgovişte (producător de oţel, laminate la cald, oţeluri speciale), Mechel Câmpia Turzii (producător de laminate la cald, sârmă şi produse din sârmă), Ductil Steel Buzău (produce laminate la cald, sârmă şi produse din sârmă), Ductil Steel Oţelu Roşu (producător de oţel), Laminorul Brăila (producător de profile) şi Mechel Reparaţii Târgovişte (producător de cilindri de laminare).

Cele mai citite

Burduja cere conducerii Hidroelectrica accelerarea proiectelor începute înainte de ’89

Ministrului Energiei, Sebastian Burduja a vizitat astăzi o hidrocentrală începută înainte de 1989, în judeţul Iaşi, lângă Paşcani, care în prezent este într-un stadiu...

București: Polițiștii Capitalei au efectuat cinci percheziții domiciliare într-un dosar de violare domiciliu, distrugere și influențare a declarațiilor

Poliţiştii Capitalei au efectuat cinci percheziţii domiciliare în Bucureşti într-un dosar privind infracţiunile de violare de domiciliu, distrugere şi influenţare a declaraţiilor, în urma...

Israelul îl acuză pe secretarul general al ONU că se aliază cu Hamas

Guvernul israelian l-a acuzat pe secretarul general al ONU, Antonio Guterres, că este de partea Hamas, în contextul în care înaltul oficial portughez a...
Ultima oră
Pe aceeași temă