23.4 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăSpecialPatronul Mechel se întâlneşte zilele acestea cu premierul şi preşedintele României

Patronul Mechel se întâlneşte zilele acestea cu premierul şi preşedintele României

Acţionarul majoritar şi preşedintele Consiliul de Administraţie al grupului rus Mechel, Igor Zyuzin, se întâlneşte la Bucureşti în această seară cu premierul României, Emil Boc, iar miercuri, 8 iunie, va purta discuţii cu preşedintele Traian Băsescu, au anunţat marţi, la Caraş Severin, oficialii grupului, potrivit NewsIn.

“Veţi afla mai multe detalii despre discuţiile ce se vor purta, în cadrul conferinţei de presă de mâine (miercuri, n.r.). Deocamdată nu vă putem da mai multe detalii legate de aceste întâlniri”, au declarat marţi reprezentanţii grupului Mechel. Aceştia au participat la inaugurarea noului complex de elaborare a oţelului la Combinatul Siderurgic Ductil Steel Oţelu Roşu din judeţul Caraş Severin, a cărui investiţie se ridică la aproape 50 milioane dolari.

De asemenea, directorul general al Mechel România, Yuriy Guschin, a declarat în cadrul evenimentului că are aşteptări ceva mai mari de la piaţa din România.

“Piaţa încă nu s-a trezit şi nu este la capacitatea la care noi ne-am obişnuit”, a afirmat Guschin.

În perioada 2002-2010, Mechel a investit în întreprinderile metalurgice româneşti peste 200 milioane euro. Mechel are în România aproximativ 7.000 de angajaţi. În 2010, unităţile Mechel din România au produs 827.371 tone oţel brut (mai mult cu 38% faţă de 2009) şi 152.180 tone sârmă şi produse din sârmă (în creştere tot cu 38% faţă de anul anterior) şi 855.760 tone laminate la cald (mai mult cu 46% faţă de 2009).

Grupul Mechel

Grupul Mechel este un holding internaţional care cuprinde capacităţi de producţie din Rusia, Kazahstan, SUA, România, Lituania, Bulgaria. Este unul dintre cele mai mari grupuri industriale din Rusia, afacerile căruia includ patru segmente principale: minerit, siderurgie, feroaliaje şi energie electrică.

În România, Mechel este prezent din august 2002 şi în prezent este unul dintre cele mai mari jucători pe piaţa siderurgică a României, deţinând şase unităţi metalurgice cu peste 7.000 de salariaţi: Mechel Târgovişte (producător de oţel, laminate la cald, oţeluri speciale), Mechel Câmpia Turzii (producător de laminate la cald, sârmă şi produse din sârmă), Ductil Steel Buzău (produce laminate la cald, sârmă şi produse din sârmă), Ductil Steel Oţelu Roşu (producător de oţel), Laminorul Brăila (producător de profile) şi Mechel Reparaţii Târgovişte (producător de cilindri de laminare).

Cele mai citite

Directorul executiv al Nvidia a anunțat când se va lansa următoarea generație a platformei de cipuri de inteligență artificială

Directorul executiv al Nvidia, Jensen Huang, a declarat că următoarea generație a platformei de cipuri de inteligență artificială (AI) se numește Rubin și va...

PRO TV nu va mai transmite partidele din Champions League, Europa League şi Conference League

Drepturile TV pentru difuzarea meciurilor din cupele europene pentru perioada următoare, până în 2027, au fost achiziționate și atribuite pentru piața din România. Această...

Ministerul Finanțelor va împrumuta peste 6 miliarde de lei în luna iunie

Ministerul Finanţelor (MF) a planificat, în luna iunie 2024, împrumuturi de la băncile comerciale în valoare de 6,2 miliarde de lei, la care se...
Ultima oră
Pe aceeași temă