16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialPatriarhul Daniel: În faţa lui Dumnezeu, contează cât de multe bogăţii spirituale...

Patriarhul Daniel: În faţa lui Dumnezeu, contează cât de multe bogăţii spirituale am adunat în sufletul nostru

În faţa lui Dumnezeu contează cât de multe bogăţii spirituale s-au adunat în sufletul fiecăruia, a afirmat patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, în cuvântul de învăţătură rostit duminică la Liturghia Sfântului Vasile cel Mare de la Catedrala Patriarhală.

"La început de an ne gândim ce-am realizat în anul care a trecut şi ne propunem noi realizări în anul în care am intrat. E bine ca noi mai întâi să facem bilanţul realizărilor duhovniceşti şi mai puţin al celor materiale. Pentru că în faţa lui Dumnezeu nu contează cât am adunat în jurul nostru, ci cât de multe bogăţii spirituale am adunat în sufletul nostru. Deci, în aceste zile ne gândim dacă am fost în anul 2016 mai evlavioşi, mai buni, mai milostivi decât în 2015 şi îl rugăm pe Dumnezeu să ne ajute să devenim mai apropiaţi de El şi de semenii noştri în Anul Nou în care am intrat spre slava Preasfintei Treimi şi spre-a noastră Mântuire", a spus patriarhul.

Totodată, în cuvântul său, înaltul ierarh ortodox a vorbit despre înţelesurile duhovniceşti ale sărbătorilor zilei de 1 ianuarie – Tăierea-împrejur cea după trup a Domnului şi Sfântul Vasile cel Mare.

El l-a caracterizat pe acest mare ierarh drept "un apărător al credinţei în faţa ereziilor", "un om duhovnicesc al postului, al rugăciunii, al vieţii liturgice", "un monah organizator al monahismului", un om care "iubea foarte mult familia".

Patriarhul Daniel a urat celor care poartă numele de Vasile, Vasilica "ani mulţi cu sănătate şi multă pace în suflet şi bucurie şi ajutor de la Dumnezeu".

Cele mai citite

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

Cristiano Ronaldo le-a luat fața lui Messi și Mbappe! CR7 este cel mai bine plătit sportiv al planetei

Pentru a patra oară în carieră, Cristiano Ronaldo ocupă primul loc în clasamentul celor mai bine plătiţi sportivi ai planetei, stabilit de revista economică...

VIDEO. Furtuna din Texas a provocat mai mulți morți

Furtunile au omorât mai multe persoane și au lăsat fără curent electric aproape un milion de locuințe și întreprinderi din sud-estul Texasului, scrie BBC. „Avem...
Ultima oră
Pe aceeași temă