23.6 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialPasaje sub Arcul de Triumf

Pasaje sub Arcul de Triumf

» Sub Piata Arcul de Triumf se va construi un pasaj auto si altul pietonal, pe doua niveluri in subteran.

» Municipalitatea va aloca 41 de milioane de euro pentru realizarea proiectului.

Peste aproape patru ani, bucurestenii vor putea circula in zona Arcul de Triumf prin doua pasaje subterane – unul pentru pietoni si altul pentru masini. Municipalitatea a decis sa descongestioneze circulatia in zona, cunoscuta ca una dintre cele mai aglomerate din Capitala. Lucrarile ar putea incepe spre sfarsitul acestui an, daca procedurile birocratice nu vor intarzia demararea santierului, asa cum s-a mai intamplat si in alte cazuri. Primul pas este aprobarea documentatiei tehnico-economice, proiect care a fost inclus pe ordinea de zi a sedintei de maine a Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Acces spre monument

La primul nivel in subteran se va construi un pasaj pietonal pentru cei care doresc sa traverseze intersectia de la Arcul de Triumf si pentru vizitatorii care vor avea acces la monumentul din mijlocul pietei. In pasaj vor fi amenajate galerii comerciale, de arta si spatii de odihna. Pasajul va avea iesiri spre toate strazile care se intersecteaza in piata. "Sub pasajul pietonal se va construi un pasaj auto, de-a lungul soselei Kiseleff, care va porni din zona Muzeului Satului si se va termina in apropiere de Hotelul Triumf", a declarat Gh. Udriste, directorul Directiei Transporturi din Primaria Capitalei.

Se va lucra sub trafic
Lucrarile vor incepe, cel mai probabil, in noiembrie si vor dura 40 de luni.
santierul in subteran se va desfasura sub trafic si se va lucra pe portiuni.
Edilii au promis ca nu se va inchide total circulatia, pentru a nu se bulversa intreaga zona. In aceste conditii, e usor de imaginat ca aglomeratia, mai ales la orele de varf, va fi si mai mare decat in prezent.
Daca documentatia tehnico-economica se va aproba la sedinta de maine a CGMB, se va lansa licitatia pentru stabilirea firmei care se va ocupa de lucrari.

Investitie de la buget
Primaria Capitalei va aloca 41 de milioane de euro pentru realizarea proiectului din fonduri de la bugetul local.
Pasajul rutier subteran va avea o lungime de 1.630 de metri, iar cel pietonal – o suprafata de 2.952 de metri patrati.
Suprafata de carosabil afectata de lucrari este de 16.900 de metri patrati, iar cea a trotuarelor – de 800 de metri patrati.
Cei care vor folosi pasajele subterane vor avea la dispozitie cate cinci lifturi si escalatoare pentru a ajunge mai usor la suprafata.

PROTECTIE
» Descongestionare

Edilii au ajuns la concluzia ca traficul auto si circulatia pietonala din zona pietei Arcul de Triumf prezinta disfunctionalitati majore din cauza aglomeratiei. Accesul pietonilor de pe o strada pe alta se face cu dificultate si impiedica fluenta traficului auto. Aceste probleme vor fi inlaturate, in viziunea edililor, dupa ce se va realiza proiectul de modernizare a pietei.

Cele mai citite

Stațiunea MAMAIA, cea mai bună stațiune de pe litoral. Premiu special la Gala Destinația Anului 2024

Stațiunea MAMAIA a luat premiu special pentru cea mai bună stațiune de pe litoral, distincție care a fost oferită de Mihai Barsan, Președintele Consiliului...

Israelul face un abuz grav asupra Associated Press: i-a închis transmisiunea în direct a acesteia pe tema evenimentelor din Fâşia Gaza

Associated Press a anunţat că oficiali israelieni au confiscat o cameră video şi echipament de emisie aparţinând agenţiei de presă şi au închis transmisiunea...

Numărul turiștilor români care au călătorit în Germania în anul 2023 a crescut cu 20% față de anul 2022

În anul 2023, turiștii români au efectuat 760.000 de călătorii cu cel puțin o noapte de cazare în Germania. În comparație cu anul precedent,...
Ultima oră
Pe aceeași temă