16.1 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialPartidul lui Sarkozy câștigă primul tur al alegerilor departamentale din Franța

Partidul lui Sarkozy câștigă primul tur al alegerilor departamentale din Franța

Opoziția de dreapta a fostului președinte Nicolas Sarkozy a câștigat primul tur al alegerilor departamentale de duminică în Franța, după ce a reușit să depășească extrema dreaptă, potrivit AFP, citat de Hotnews. 

Partidul UMP al cărui lider este Sarkozy și aliații săi de centru din UDI s-au situat în frunte, cu 32,5% din voturi, potrivit estimărilor institutelor de sondare. 

Partidul Socialist al președintelui Francois Hollande a depășit pragul de 20 %, însă a suferit ce-a de-a patra înfrângere, după alegerile municipale, europene și senatoriale din 2014. 

Citește și: Irina Vlah a fost aleasă başcan al Găgăuziei

Partidul de extremă deaptă, Frontul Național, de la care se așteptă să obțină cel puțin 30 %, a obținut 25,35 din voturi, potrivit datelor Ministerului de Interne. Așadar, Frontul Național a fost pe primul loc în 43 de departamente din cele 93 unde au avut loc alegeri. 

În Franța, acest scrutin este considerat penultimul tur de încălzire înainte de regionalele de la sfârșitul anului 2015 și alegerile prezidențiale care vor avea loc în 2017. 

Cele mai citite

Încă un sportiv român calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

Numărul sportivilor care vor reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Paris a ajuns la 89, după ce triatlonistul român de origine franceză Felix...

Sandale pentru copii – o soluție confortabilă și elegantă pentru vară

Sandalele sunt foarte recomandate pentru copii în sezonul cald, datorită numeroaselor avantaje pe care acestea le oferă atât în ceea ce privește confortul,...

Cum să alegi patul ideal pentru sesiunile lungite de pescuit

Pescuitul este o pasiune care necesită nu doar echipament adecvat pentru capturarea peștilor, ci și pentru confortul pescarului. Atunci când petreci multe ore sau...
Ultima oră
Pe aceeași temă