23.2 C
București
joi, 20 iunie 2024
AcasăSportAtletismÎncă un sportiv român calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

Încă un sportiv român calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

Numărul sportivilor care vor reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Paris a ajuns la 89, după ce triatlonistul român de origine franceză Felix Duchampt s-a calificat în baza punctelor acumulate în ierarhia mondială individuală.

„Felix Duchampt va reprezenta pentru a doua oară consecutiv România la întrecerea olimpică de triatlon. Născut în Franţa şi intrat în circuitul mondial pentru România în 2019, Felix reuşit să se califice la Paris 2024 în baza punctelor acumulate în ierarhia mondială individuală. El a concurat şi la JO Tokyo 2020”, a anunțat Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

În acest an, Felix Duchampt a făcut turul lumii pentru a aduna puncte. În februarie a fost pe primul loc în Mexic şi pe poziţia a 9-a la Havana, în martie a terminat al 5-lea în Mexic, pentru ca în aprilie să concureze în Australia (locul 27) şi China (locul 36). În luna mai a urcat din nou pe podium în Mexic (locul 2) şi a terminat pe 23 la ultimul concurs din Chile. Felix s-a calificat de pe locul 59 în ierarhia mondială.

„Pentru Duchampt, care pe 5 septembrie va împlini 35 de ani, este un vis împlinit. El va concura şi la Jocurile din Franţa, ţara natală, dar reprezentând România. Toată familia şi toţi prietenii vor veni să-l susţină! Felicitări, Felix! Succes, bonne chance a Paris!”, transmit reprezentanţii COSR.

Team Romania are în acest moment 89 de sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice, la 14 sporturi.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Vizita Familiei Regale în Finlanda: Întâlnire cu primarul orașului Tampere și comunitatea românească

Ziua de miercuri, 19 iunie 2024, a fost consacrată orașului Tampere. La Primăria municipală, Majestatea Sa și Principele Radu au fost întâmpinați de primarul...

EURO 2024: Remiză între Scoția și Elveția 1-1 la Koln

Scoția și Elveția au remizat, scor 1-1, în al doilea meci al zilei din grupa A de la Campionatul European, transmis de postul Pro...

Purtător de cuvânt armata israeliană: E “praf în ochi” ideea că am putea “face să dispară” Hamas

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a apreciat miercuri drept "praf în ochi" ideea că am putea "face să dispară" Hamas, împotriva căruia Israelul...
Ultima oră
Pe aceeași temă