11.5 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialParlamentul islandez a respins moțiunea de cenzură prezentată de opoziţie împotriva noului...

Parlamentul islandez a respins moțiunea de cenzură prezentată de opoziţie împotriva noului guvern

Parlamentul Islandei susține noul guvern slăbit după dezvăluirile din ”Panama Papers” care l-au contrâns pe premierul Sigmundur David Gunnlaugsson să demisioneze. Politicienii au respins vineri o moţiune de cenzură prezentată de opoziţie executivului, informează Agerpres.

Sigmundur David Gunnlaugsson a fost primul lider la nivel mondial victimă a scandalului “Panama Papers”, care a dezvăluit că el şi soţia lui ţineau sume importante de bani într-un paradis fiscal, Insulele Virgine britanice. El i-a cedat locul lui Sigurdur Ingi Johannsson, care asigură tranziţia. 

În rândul majorităţii nu s-a înregistrat nicio defecţiune, astfel că moţiunea a fost respinsă cu 38 de voturi contra 25 după o lungă zi de dezbateri parlamentare, potrivit unui corespondent al AFP. 

O altă moţiune, cerând dizolvarea pe loc a parlamentului şi organizarea de alegeri în mai sau iunie, a fost de asemenea respinsă, cu 37 de voturi contra 26. 

Rezultatul celor două voturi era previzibil, după ce majoritatea a ajuns miercuri la un acord să rămână la putere până la alegerile prevăzute în toamnă. 

Cele mai citite

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă