21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialParcul Orășelul Copiilor, un pericol pentru siguranța celor mici

Parcul Orășelul Copiilor, un pericol pentru siguranța celor mici

Echipamentele și aparatele de joacă din Parcul Orășelul Copiilor au fost închise, temporar, din cauza unor deficiențe constatate de Direcția de Poliție Locală Sector 4 și de către Corpul de Control al Primarului Sectorului 4.

„Verificările au relevat o serie de deficiențe incompatibile cu funcționarea în condiții de securitate și siguranță a respectivelor instalații de agrement, în măsura în care nu erau respectate cerințe esențiale impuse prin omologarea ISCIR, precum analiza de risc pentru exploatare și existența unui document care să permită amplasarea în legalitate a acestora pe domeniul public. Astfel, în unele cazuri era impetuos necesară eliberarea unui certificat de urbanism, în altele fiind vorba chiar de autorizație de construire. Mai mult decât atât, în cazul unora dintre respectivele societăți comerciale s-a constatat branșarea neautorizată și, implicit, necontorizată, la instalațiile de apă, canal și energie electrică, instalațiile improvizate punând grav în pericol siguranța micuților care se joacă zilnic în acest parc”, a precizat Primăria Sectorului 4, într-un comunicat de presă remis redacției.

Primarul Daniel Băluță a făcut apel la precauție. „Îi rog pe părinţi să aibă grijă de micuții lor, să-i ferească de zonele metalice, ascuţite, de cele alunecoase sau de echipamentele aflate la înălţime. Oamenii nu aveau cum să-și dea seama la ce pericol îşi expun copiii, iată de ce datoria mea ca primar este să iau măsurile care se impun. Este de înțeles că nu putem risca, de aceea, nu vom permite să funcționeze aceste instalații, care, Doamne ferește, pot ceda în orice clipă. Nu ne putem juca cu astfel de lucruri de o importanță vitală. Rezolvând acum aceste probleme în mod temeinic și serios, putem construi împreună un sector în care să fim în siguranță, și atunci când mergem într-un loc de relaxare, dar și când ne deplasăm către serviciu”, a spus Primarul Sectorului 4.

În unele dintre cazuri, edilul a solicitat eliminarea echipamentelor de agrement identificate ca fiind neconforme, iar în altele a dispus adoptarea măsurilor pentru intrarea în legalitate. Edilul a sesizat şi Comisia de disciplină referitor la responsabilii din cadrul Autorităţii Locale Sector 4 care aveau în fişa postului verificarea modului în care se desfăşoară activitatea în Parcul Orăşelul Copiilor. 

De asemenea, s-au efectuat verificări şi în rândul agenţilor economici care desfăşurau activităţi în domeniul alimentaţiei publice în Parcul Orăşelul Copiilor. Unii dintre aceştia ocupau suprafeţe mai mari decât cele prevăzute prin contractele de închiriere, fapt pentru care au fost aplicate somaţii pentru intrarea în legalitate, a menţionat sursa citată. 

Cele mai citite

Irak ajută la misiunea de căutare a elicopterului ce îl transporta pe președintele Iranului

Elicopterul care îl avea la bord pe președintele Iranului, Ebrahim Rayeesi, a aterizat forțat, iar echipele de salvare fac eforturi să ajungă la locul...

Declarația unică 2024: Schimbări în taxarea veniturilor extrasalariale

Veniturile din activități independente trebuie declarate până pe 27 în Declarația unică 2024. Cei care completează formularul, pot dona până la 3,5% din impozitul...

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă