20 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialParada Gay de la San Franciso - 1 mort şi 2 răniţi...

Parada Gay de la San Franciso – 1 mort şi 2 răniţi prin împuşcare

Un tânăr în vârstă de 19 ani a fost împuşcat mortal sâmbătă seară, în timpul festivităţilor “gay pride” de la San Francisco, au declarat, duminică, surse din cadrul poliţiei acestui oraş, care au adăugat că atacatorul a fost arestat şi că nu este vorba despre o crimă homofobă, relatează AFP consultată de Mediafax.

 

Incidentul a survenit la ora locală 23.30 (09.30, ora României) duminică, în Castro, cartierul gay din San Francisco, în contextul în care cartierul celebra pe străzi “Pink Saturday”, un preludiu tradiţional al paradei gay, organizată duminică.

“Ofiţerii de poliţie prezenţi în zonă au auzit împuşcături şi au văzut oameni fugind”, a precizat Samson Chan, un purtător de cuvânt al poliţiei din San Franciso (SFPD).

Sosiţi la locul incidentului, poliţiştii au descoperit trei răniţi. “Stephen Powell, în vârstă de 19 ani, a fost împuşcat în piept şi transportat la spital”, unde a murit în cursul nopţii, a spus Chan.

Celelalte două victime, împuşcate în picioare, au fost de asemenea transportate la spital, dar viaţa nu le este pusă în pericol, a continuat el.

“Ofiţerii au arestat un suspect, în vârsă de 19 ani”, a declarat Chan. Atacatorul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a fost reţinut sub acuzaţie de “omor”, a afirmat el.

“Am reuşit să stabilim că nu a fost vorba despre o crimă motivată de ură homofobă. Suspectul cunoştea cel puţin una dintre victime”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Mai multe zeci de mii de persoane au defilat duminică, în timpul paradei gay de la San Franciso, una dintre cele mai importante din lume, care şi-a sărbătorit în acest an cea de-a 40-a ediţie.

 

Cele mai citite

Gazprom, pe pierdere, după 25 de ani

Guvernul de la Moscova a dat instrucţiuni Gazprom să nu plătească dividende pentru 2023, conform unui decret publicat pe site-ul companiei de stat, care...

Incendiul izbucnit la o clădire dezafectată de pe Șoseaua Ștefan cel Mare din București a fost lichidat

Incendiul izbucnit luni seară la o clădire dezafectată de pe Şoseaua Ştefan cel Mare din Capitală a fost stins de pompierii sosiţi la faţa...

Securicii au pus frișcă sintetică pe blatul electoral

Campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare e plină de ciudățenii. Pe lângă faptul că nu ni se spune nimic despre viziunea României privind...
Ultima oră
Pe aceeași temă