22.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialPalestinienii cer ONU să facă presiuni asupra Israelului

Palestinienii cer ONU să facă presiuni asupra Israelului

Consiliului de Securitate al ONU a fost îndemnat miercuri să ceară Israelului măsuri pentru încetarea violenţelor la Moscheea Al-Aqsa din Ierusalimul de Est, existând pericolul izbucnirii unor confruntări religioase.

Potrivit Mediafax, reprezentantul palestinian Riyad Mansour a afirmat că cei 15 membri ai Consiliului trebuie să "adopte o poziţie care să ceară Guvernului israelian să-şi înceteze activităţile şi politica de provocare şi de incitare" la violenţă.

Această solicitare intervine în contextul în care la Ierusalim a avut loc miercuri una dintre cele mai grave explozii de violenţă recente, cu un nou atac cu o maşină care a lovit mai mulţi pietoni pe Esplanada Moscheilor.

Mansour a explicat că ultimele confruntări de la Moscheea Al-Aqsa au fost cauzate de "extremişti" care au pătruns în moschee, unii fără să se descalţe, ceea ce, a reamintit el, "constituie o provocare extremă".
"Ei încearcă să provoace în regiune confruntări religioase" , a afirmat el în faţa jurnaliştilor, după o întrevedere cu ambasadorul australian, Gary Quinlan, a cărui ţară prezidează Consiliul de Securitate în această lună, mai scrie Mediafax.

La rândul său, ambasadorul israelian la ONU, Ron Prosor, a trimis o scrisoare Consiliului, acuzându-i pe palestinieni de incitare la violență şi subliniind că nu există nicio condamnare din partea ONU vizând atacurile contra israelienilor.

Cele mai citite

Prins în flagrant în timp ce transporta o cantitate de  100 grame substanțe psihoactive

La data de 19.05.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Harghita au dispus reținerea pe...

Derby fără miză în Giulești. Rapid, victorie de consolare cu FCSB

Rapid s-a impus pe teren propriu cu scorul de 2-0 în fața campioanei FCSB, în ultimul meci din acest sezon al Ligii 1. Partida...

ANAT și patronatele din turism solicită suplimentarea semnificativă a fondurilor pentru creditele IMM Invest+

Vineri 17 mai, la Ploiești, a avut loc o întâlnire care a marcat aniversarea de 30 de ani a Patronatului IMM, la care au...
Ultima oră
Pe aceeași temă