12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialPachetul cu explozibil interceptat în Marea Britanie a trecut prin Germania

Pachetul cu explozibil interceptat în Marea Britanie a trecut prin Germania

Premierul britanic David Cameron a declarat sâmbătă că pachetul cu explozibil trimis din Yemen şi interceptat în Marea Britanie a aterizat mai întâi în Germania, relatează NewsIn.

“Arată cât de uniţi şi de hotărâţi trebuie să fim pentru a învinge terorismul”, a declarat el înainte de o reuniune cu cancelarul german Angela Merkel.

Postul de televiziune Sky News a anunţat că pachetul a fost descărcat la Koln şi transferat într-un avion cu destinaţia aeroportul East Midlands, din apropiere de Nottingham, unde a fost descoperit vineri.

Cameron afirmase sâmbătă că pachetul cu explozibili urma să fie detonat la bordul unui avion. “Credem că dispozitivul a fost pus la punct pentru a exploda în avion”, a declarat el. “Nu putem fi siguri de momentul în care urma să se întâmple acest lucru. Nu există nicio dovadă preliminară că urma să aibă loc pe teritoriul britanic, dar, bineînţeles, nu putem exclude acest lucru”, a adăugat el.

Secretarul britanic pentru afaceri interne, Theresa May, a declarat că autorităţile nu cred că autorii atacului ar fi ştiut unde se află exact pachetul în momentul detonării.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă