12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialPachete pentru alegatorii din Ghindaresti

Pachete pentru alegatorii din Ghindaresti

Finalistii in cursa pentru ocuparea functiei de primar al comunei Ghindaresti se vor confrunta duminica in cel de-al doilea tur de scrutin. Duminica trecuta, in competitia pentru conducerea administratiei locale au luat startul cinci candidati. Dintre ei, doar cel al PSD si cel al Aliantei D.A. s-au calificat in finala. Fiecare dintre participanti a incercat sa convinga ca este cel mai bun si merita sa se ocupe de problemele localitatii. Conducerea judeteana a PD a considerat ca, date fiind miza si calitatea adversarului, trebuie sa se ocupe mai bine de campania pentru turul doi. Senol Zevri, vicepresedinte al filialei judetene, a primit misiunea sa se ocupe de tot ce inseamna alegerile pentru desemnarea primarului localitatii Ghindaresti. In ciuda sondajelor, care l-au cotat pe Simion Vasile, candidatul Aliantei, favoritul localnicilor, omul sustinut de PSD a reusit sa obtina cu 23 de voturi mai mult. Democratii au fost informati ca adversarii se folosesc de “mijloace de convingere“ nepermise de lege pentru a orienta voturile cetatenilor.

Saptamana mortilor

“Am aflat ca inclusiv duminica trecuta localnicii au fost abordati si «convinsi» sa voteze un anumit candidat. Oamenii au primit pachete si bani. Pe 9 februarie au impartit pachete in care eru un pliant de prezentare a candidatului PSD, incaltaminte si alimente”, a declarat Senol Zevri. In momentul in care s-au cerut explicatii, distribuitorii, cumnata si nepoata candidatului PSD Vasile Gavrila, au spus ca dau de pomana de “saptamana mortilor”. Distribuirea pachetelor se desfasura la mai putin de 50 de metri de postul local de Politie. Reprezentantii PD au sesizat atat autoritatea locala, cat si Parchetul Harsova despre actiunea prin care se influenteaza electoratul, dar si despre faptul ca masini si utilaje ale unor institutii publice au fost folosite pentru campania electorala. Stelian Dutu, presedintele PD Constanta, a declarat ca, date fiind conditiile, se asteapta ca “licuricii PSD sa lucreze noaptea”.
Localnicii au spus ca zeci de masini au oprit in fata Caminului Cultural, sediul de campanie al PSD, si au descarcat pachete care, probabil, urmeaza sa se distribuie prin localitate. Stelian Dutu a declarat ca nu a vorbit cu niciun reprezentant al institutiilor statului pentru a nu fi acuzat de faptul ca incerca sa influenteze lucrurile. Ancheta trebuie sa stabileasca vinovatii si vinovatia celor care au impartit, dar au si primit atentii electorale. “Sper ca duminica sa se inchida carciumile, cel putin cele aflate in raza sectiilor de votare. Ghindaresti are un anumit specific, iar oamenii pot fi influentati usor. De localnici nu trebuie sa iti amintesti doar atunci cand in joc este o miza electorala. Aceasta practica trebuie sa inceteze”, a declarat Stelian Dutu. Candidatul Aliantei a refuzat sa isi desfasoare campania electorala folosind alt fel de mijloace de convingere. Promovarea se face prin discutiile directe cu oamenii, care trebuie facuti sa inteleaga ca in frunea primariei au nevoie de un om care sa stie care le sunt problemele si este interesat de cresterea nivelului lor de trai. In ce priveste desfasurarea anchetei, democratii au obtinut suficiente declaratii de la cetatenii comunei in care se precizeaza modul in care social-democratii au incercat sa obtina un numar cat mai mare de voturi pentru propriul candidat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă