14.6 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialOvidiu Silaghi, la DNA: E o lipsă de logică în ceea ce...

Ovidiu Silaghi, la DNA: E o lipsă de logică în ceea ce scrie în înştiinţare

Liberalul Ovidiu Silaghi s-a prezentat joi la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a i se aduce la cunoştiinţă că este anchetat pentru mită şi trafic de influenţă.

“E o lipsă de logică în ceea ce scrie în înştiinţare. E absurd să primeşti bani pentru a dezrezilia un contract reziliat”, a declarat Ovidiu Silaghi.

Liberalul a precizat că nu va profita de imunitatea de europarlamentar pentru că vrea să clarifice acest dosar.

“Sunt membru al PE din 5 septembrie. Nu este nicio chestie de imunitate. Mă aflu aici. Vreau să clarific problema, nu să o lungesc”, a spus Silaghi.

Preşedintele Traian Băsescu a avizat cererea de urmărie penală pentru Ovidiu Silaghi, fost ministru al Transporturilor.

În 6 septembrie, şeful DNA a cerut procurorului general să sesizeze preşedintele cu cererea de începere a urmăririi penale împotriva fostului ministru al Transporturilor Ovidiu Silaghi.

Procurorii susţin că Ovidiu Silaghi, în calitate de ministru al Transporturilor, i-a pretins lui Nelu Iordache deschiderea, de către compania de transport aerian din grupul de firme controlate de omul de afaceri, a unor noi rute care să lege Aeroportul Satu Mare de alte destinaţii din Europa. Silaghi i-ar fi promis în schimb lui Nelu Iordache derularea contractelor pe care SC Romstrade SRL le încheiase cu CNADNR, structură aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor.

Totodată, procurorii susţin că Silaghi Ovidiu Ioan a primit de la aceeaşi persoană suma de 200.000 de euro, pentru a-şi exercita influenţa asupra persoanelor cu funcţii de decizie din cadrul CNADNR SA în vederea anulării deciziei de reziliere a unui contract şi pentru a nu proceda la rezilierea altor contracte.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu, vizită în Turcia

Premierul Marcel Ciolacu a comunicat miercuri că intenționează să efectueze săptămâna viitoare o vizită oficială în Turcia. În cadrul acestei vizite, în conformitate cu...

Isărescu: Când datoria depăşeşte 50%, trebuie luate măsuri

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a afirmat că, atunci când datoria depăşeşte 50% din PIB trebuie luate măsuri. Mugur Isărescu a fost întrebat,...

Reporterul Pro Tv Marius Buga condamnat pentru sex cu doi minori instituționalizați

Jurnalistul Marius Buga a fost condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare pentru sex cu doi minori instituţionalizaţi, conform deciziei luată marţi...
Ultima oră
Pe aceeași temă