12.1 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialOraşul Madrid, invadat de fani care sărbătoresc triumful de la Euro-2012

Oraşul Madrid, invadat de fani care sărbătoresc triumful de la Euro-2012

Numeroşi fani, cu peruci, steaguri, ochelari de soare şi chiar cu chipurile pictate în galben şi roşu au invadat centrul oraşului Madrid, pentru a sărbători în această seară împreună cu naţionala Spaniei câştigarea Campionatului European, informează Mediafax.

Căldura sufocantă nu i-a descurajat pe suporterii care s-au strâns în faţa scenei montate în Piaţa Cibeles, unde este aşteptat autocarul cu echipa Spaniei.

Pilar, în vârstă de 34 de ain, şi Javier, de 44 de ani, s-au deplasat la Madrid de la Jaen, împreună cu fiica lor în vârstă de 12 ani, cu drapelul Spaniei pictat pe obraji. Călătoria a durat patru ore, dar jucătorii Spaniei merită acest efort. “Am venit ca să sărbătorim cu ei, pentru că merită”, spune Pilar.

Naţionala Spaniei a sosit, luni, la Madrid, după victoria zdrobitoare din finala Campionatului European, cu Italia, scor 4-0, la bordul unui avion Iberia din care a coborât primul căpitanul Iker Casillas cu trofeul continental. Avionul ce a transportat echipa până la aeroportul Barajas, un Airbus 319, avea mesajul “Mândri de echipa noastră” pe lateral şi două steaguri ale Spaniei de fiecare parte a cockpit-ului. La trecerea avionului, maşinile de pompieri de pe pista de aterizare au format un culoar de onoare cu jeturile de apă.

Sosirea triplilor campioni (Euro-2008, CM-2010 şi Euro-2012) era aşteptată de aproximativ 50 de jurnalişti, la salonul oficial al aeroportului, unde au venit şi câţiva suporteri.

După plecarea de la aeroport, jucătorii au fost primiţi de regele Juan Carlos. “Spaniolii sunt mândri de voi, cu adevărat mândri, nu doar pentru că fiecare dintre voi este un bun jucător, ci pentru că sunteţi formidabili ca echipă”, a spus regele Juan Carlos.

Rând pe rând, fotbaliştii au salutat regele, pe infanta Elena, pe prinţul moştenitor Felipe şi prinţesa Letizia, precum şi pe cele două fiice ale acestora, Leonor (6 ani) şi Sofia (5 ani), îmbrăcate în tricourile Spaniei.

Căpitanul Iker Casillas i-a înmânat regelui un tricou roşu, cu numărul 1.

Reprezentativa Spaniei a câştigat Campionatul European de fotbal pentru a doua oară consecutiv, după ce a învins selecţionata Italiei, scor 4-0 (2-0), duminică, în finala competiţiei de pe stadioonul Olimpic din Kiev.

 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 779: Kremlinul spune că declarațiile lui Macron sunt parte a unei tendințe periculoase

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a descris astăzi comentariile recente ale preşedintelui francez Emmanuel Macron despre o posibilă intervenţie a Franţei în...

Dinamo și-a aflat adversara din semifinalele EHF European League

Dinamo Bucureşti și-a aflat adversara din semifinalele EHF European League. Astfel, conform tragerii la sorți de vineri, „Dulăii” se vor lupta pentru un loc...

România, debut de vis la Campionatul European de Culturism şi Fitness! Sportivii noștri au cucerit 21 de medalii în prima zi

Lotul național al României a câștigat un număr record de 21 de medalii (11 de aur, 6 de argint și 4 de bronz) în...
Ultima oră
Pe aceeași temă