20.3 C
București
duminică, 23 iunie 2024
AcasăSpecialOprescu: Chiriile pe care le plătesc medicii de familie pentru cabinete ar...

Oprescu: Chiriile pe care le plătesc medicii de familie pentru cabinete ar putea fi reduse la jumătate

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat joi că va reduce la jumătate chiriile pe care le plătesc medicii de familie care au închiriate cabinete în spaţii aflate în proprietatea municipalităţii, potrivit Mediafax.

Chiriile pe care le plătesc medicii de familie pentru cabinete aflate în spaţiile primăriei au crescut. Nu mai departe de mâine (n.r. – vineri) mă întâlnesc cu dânşii ca să le spun că am discutat cu comisia de specialitate a Consiliului General al Primăriei Municipiului Bucureşti şi o să intrăm cu o hotărâre de consiliu care micşorează puţin redevenţa pentru că nu pot să trăiască în condiţiile astea”, a spus Oprescu, după o întâlnire cu ministrul Dezvoltării, Elena Udrea.

El a adăugat că redevenţele pe care le plătesc medicii de familie au ajuns la circa 49 de euro pe metru pătrat.

O să încercăm de comun acord cu cei din comisia Consiliului General să aducem undeva redevenţa asta la jumătate faţă de cât este acum, sau chiar mai mică, ca să putem face astfel încât să existe şi venituri la primărie, dar nici să nu îi apăsăm pe medicii de familie, că fără ei ce ne mai facem?“, a mai spus Oprescu.

Primarul a afirmat că va discuta în întâlnirea de vineri şi despre starea de sănătate a bucureştenilor, dar şi despre ce se întâmplă la Ministerul Învăţământului.

“Am citit metodologia de aplicare şi m-am trezit că vor să transfere cabinetele medicale şcolare la Ministerul Învăţământului. Or care e rolul Ministerului Sănătăţii? După ce sunt aranjate şi puse la punct, ce facem, la plimbăm de la unii la alţii ca să le arătăm ca o flamură? Aici rămâne de discutat”, a mai spus Oprescu.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă