3.7 C
Bucharest
Tuesday, 28 November 2023
HomeSpecialOprea: Consolidarea politicii regionale, soluția pentru provocările din vecinătatea UE

Oprea: Consolidarea politicii regionale, soluția pentru provocările din vecinătatea UE

Ministrul Afacerilor Interne, vicepremierul Gabriel Oprea, a declarat, joi, că evoluţiile din vecinătatea Uniunii Europene (UE) arată necesitatea consolidării politicii UE la nivel regional, cu accent pe proiectele de cooperare care să aibă influenţă asupra securităţii şi stabilităţii în zonă, informează Mediafax.

"În actualul context regional extins, şi am în vedere aici şi zona Mării Negre, statele din Europa Centrală şi de Sud-Est trebuie să continue să acţioneze cu determinare pentru consolidarea siguranţei cetăţenilor noştri, într-un spaţiu comun european al libertăţii, securităţii şi justiţiei", a spus Oprea, la Conferinţa ministerială Justiţie şi Afaceri Interne a statelor Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP), desfăşurată în Bucureşti.

Ministrul Afacerilor Interne a adăugat, în acelaşi context, că este nevoie de o abordare cuprinzătoare eficientă în lupta cu "pericolele neconvenţionale" în regiune.

"Mă refer, în mod prioritar, la combaterea criminalităţii organizate, criminalităţii cibernetice, traficului de persoane şi migraţiei ilegale, traficului de droguri şi, nu în ultimul rând, a corupţiei. Riscurile generate de crima organizată la adresa dezvoltării economice şi sociale, justiţiei, democraţiei şi statului de drept constituie, din păcate, o realitate a zilelor noastre", a mai spus Gabriel Oprea.

Instrumentul cel mai important în lupta cu "flagelul" crimei organizate, a adăugat Oprea, este promovarea unei "guvernări transparente, responsabile şi intransigente cu orice formă de manifestare a infracţionalităţii".

Cele mai citite

Ce avantaje asigură țevile din inox pentru instalații sanitare

Se întâmplă frecvent ca persoanele care nu cunosc foarte bine metalele să nu ştie tot ce este este important despre aliaje și proprietățile acestora....

O nouă conducere la PAID România. Cine face parte din noua echipă

Autoritatea pentru Supraveghere Financiară a aprobat noi directori în cadrul PAID, dar și a altor societăți de asigurare. Într-un comunicat de presă, transmis România...

Bojdeuca lui Ion Creangă – replica Academiei Române la spusele lui Alexe, președintele CJ Iași

Scandalul modernizării Bojdeucii lui Ion Creangă este departe să se fi încheiat. Academia Română i-a transmis o scrisoare deschisă președintelui CJ Iași, Costel Alexe. Membrii...
Ultima oră
Pe aceeași temă