12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialONG-urile de media au sesizat CNA cu privire la emisiunea "Sinteza Zilei"

ONG-urile de media au sesizat CNA cu privire la emisiunea “Sinteza Zilei”

Centrul pentru Jurnalism Independent, Freedom House România şi Grupul pentru Dialog Social au sesizat Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) cu privire la ediţia din 14 ianuarie 2014 a emisiunii „Sinteza Zilei”, în care au fost atacaţi mai mulţi jurnalişti şi magistraţi consideraţi „slugile preşedintelui” Traian Băsescu.

În emisiunea respectivă, au fost prezentate imagini cu Ion Cristoiu sau Andreea Pora, peste care au fost suprapuse comentarii şi insulte scrise şi sunete de animale.

Cele trei organizaţii au solicitat CNA să ia în discuţie modul în care postul Antena 3 a respectat în cadrul emisiunii prevederile legale privind demnitatea umană şi dreptul la propria imagine al jurnaliştilor şi magistraţilor. Puteţi citi în documentul ataşat la articol sesizarea ONG-urilor de media cu privire la emisiunea "Sinteza Zilei".

În urma emisiunii „Sinteza Zilei” din 14 ianuarie 2014, Narcisa Iorga, membru CNA, a propus ca forul audiovizual să ia o poziţie clară în privinţa implicării politice a posturilor şi realizatorilor de televiziune, pornind de la o monitorizare pe primele două săptămâni din acest an, în special pentru emisiunile politice de la Antena 3, B1 TV şi Romania TV. Subiectul va fi discutat săptămâna aceasta în şedinţa CNA.

În plus, un grup de ziarişti a redactat un protest faţă de încălcările deontologiei jurnalistice din ultima perioadă. În textul protestului se arată că, indiferent de convingeri politice sau ideologice, semnatarii îşi doresc să îşi practice profesia cu maximă responsabilitate faţă de adevăr şi de interesul public, cu bună-credinţă şi în respectul deontologiei.

Citeşte şi: Peste 400 de semnături pentru PROTESTUL JURNALIŞTILOR împotriva practicilor DEGRADANTE din presă

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă