17.8 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialOlmert i-a invitat pe arabi la o conferinta regionala pentru pace

Olmert i-a invitat pe arabi la o conferinta regionala pentru pace

Primul ministru israelian Ehud Olmert i-a invitat, duminica, intr-o conferinta de presa comuna cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, pe sefii statelor arabe la o conferinta regionala pentru pace, explicand ca acest summit ar permite un schimb de opinii cu privire la rezolvarea conflictului in Orientul Mijlociu, informeaza AP.

Olmert a propus ca la acea conferinta fiecare tara sa-si prezinte revendicarile si nici una din parti sa nu incerce sa-si impuna altora exigentele.

El si-a exprimat satisfactia fata de schimbarea de atitudine a tarilor arabe fata de Israel, dar a reamintit ca statul evreu nu accepta toti termenii initiativei "pace in schimbul teritoriilor", plan adoptat in summit-ul de la Riad desfasurat in cursul saptamanii.

Planul respectiv propune recunoasterea statului evreu in schimbul retragerii israeliene din zonele anexate dupa Razboiul de sase zile, in 1967.

Cu acelasi prilej, Ehud Olmert a dezmintit informatiile care se vehiculau ca SUA si Israelul ar pregati o ofensiva coordonata: SUA ar ataca Iranul, in timp ce Israelul ar lovi Siria si Libanul. Premierul si-a exprimat speranta ca nimeni nu va actiona pe baza unui zvon nefondat pentru a atrage Israelul intr-un conflict fara motiv.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Miron Cosma, urmărit penal în dosarul Mineriadei, dă vina pe Ion Iliescu

Miron Cosma, fost lider al minerilor din Valea Jiului, dă vina pe Ion Iliescu pentru victimele înregistrate în timpul Mineriadei din 13 - 15...

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...
Ultima oră
Pe aceeași temă