13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialOile româneşti atacă din nou. De data aceasta pe militarii americani din...

Oile româneşti atacă din nou. De data aceasta pe militarii americani din Oltenia

Un cioban a intrat cu oile peste corturile americanilor de la Mihăileşti – Vâlcea şi a fost nevoie de intervenţia autorităţilor pentru a scoate mioarele din spaţiul rezervat soldaţilor. 2.500 de soldaţi NATO vor ajunge în comuna vâlceană pentru un exerciţiu militar, informează publicaţia regională Săptămâna în Oltenia.

Dialogul dintre cioban şi americanii încartiruiţi la Mihăeşti nu a depăşit expresiile mimico-gestuale. Aşa că militarii au apelat la autorităţi.

“Mai sunt şi mici incidente. Se apropie mai mult decât este cazul. Ei au împrejmuit cu gard şi problema e că în gardul respectiv au curent slab şi cu toate acestea pot să ciupă animalele”, spune Sabin Popa, secretarul Primăriei Mihăeşti.

Tabăra militară a fost amenajată pe islazul comunal din Mihăeşti în urmă cu o săptămână. Imediat cum au început să apară camioanele NATO, autorităţile locale au reabilitat Drumul Judeţean 647 din localitate pe o distanţă de doi kilometri, pentru a le asigura militarilor condiţii mai bune de transport.

Nici n-au terminat soldaţii de amenajat tabăra militară, că au început şi zvonurile în localitate. Azi, oamenii au fost informaţi că începând cu 10 iulie, pe islaz vor ateriza mai multe elicoptere militare.

Exerciţiile la care vor participa peste 2.500 de militari NATO vor avea loc în zilele de 16, 17, 19 şi 20 iulie. La sfârşitul lunii iulie tabăra va fi desfiinţată.

Cele mai citite

GALERIE FOTO. Iubita lui Kevin Trapp a făcut duș în aer liber

Modelul brazilian Izabel Goulart, una dintre cele mai cunoscute iubite de fotbalist din lume, și-a înebunit milioanele de urmăritori de pe Instagram după ce...

Liderul ATP a rămas fără antrenor. Djokovic l-a concediat pe Goran Ivanisevic

După începutul dezamăgitor de sezon, în care nu a reușit să cucerească niciun titlu, tenismenul sârb Novak Djokovic a luat o decizie radicală și...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...
Ultima oră
Pe aceeași temă