19.1 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecial„Odă către tatăl meu“, în cinematografele românești

„Odă către tatăl meu“, în cinematografele românești

În cadrul evenimentului “2015 Korean Day Relay Festival”, vineri, 11 septembrie de la ora 12.00, în aula Universității Româno-Americane din București va fi prezentat filmul ”Odă către tatăl meu”, o dramă sud-coreeană regizată de Yoon Je-kyoon.

Filmul prezintă istoria coreeană modernă din 1950 până în prezent, din prisma unui individ obișnuit, care este prins în evenimente precum evacuarea Hung­namului din 1951, din timpul războiului din Coreea, decizia guvernului de a trimite asistente și mineri în Germania în 1960 și războiul din Vietnam.

Pelicula se află în prezent pe locul doi în topul filmelor coreene cu cele mai mari încasări, cu 14,2 mili­oane de bilete vândute. “Odă către tatal meu” este povestea lui Deok-Su, un om simplu care în fața evenimentelor istorice tumultoase dă dovadă de un curaj extraordinar pentru a-și proteja familia. Rămânând uniți, ei reușesc să supraviețuiască unora dintre cele mai semnificative ­momente ale istoriei moderne.

Copil fiind, Deok-Su a trebuit să-și ia la revedere de la tatăl său în timpul unei evacuari a Coreii de Nord din timpul razboiului coreean. Luându-și adio de la tatăl său, el i-a promis acestuia că-și va apăra familia cu orice preț. Acea promisiune l-a condus în 1960 la minele de cărbune din Germania și chiar în jungla Războiului din ­Vietnam. 

Cele mai citite

Sărăcie declarată, dar, în Securitate, cu Gușă plină

Ilustrație: Marian Avramescu În super anul electoral în curs, postul de telejustiție Realitatea începe să aibă un considerabil Plus de Gușă. Realitatea pe Păcur(ă)aru a...

Detergenții naturali în comparație cu cei clasici, pot fi la fel de eficienți?

Este interesant de observat cum a crescut în ultimul timp interesul pentru produsele organice de...

Andreea Pora, editorial: Marile necunoscute din dosarul generalilor SRI

Andreea Pora ridică semne de întrebare cu privire la linșajul mediatic și arată cum Realitatea Tv patronată de Maricel Păcuraru are legatura cu dosarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă