17.8 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialObama condamnă uciderea studenţilor musulmani în Carolina de Nord

Obama condamnă uciderea studenţilor musulmani în Carolina de Nord

Preşedintele american Barack Obama a condamnat vineri "uciderea brutală şi scandaloasă" a celor trei studenţi musulmani, împuşcaţi marţi seara la Chapel Hill, în North Carolina, relatează CNN., anunţă Mediafax.

"Nimeni, în Statele Unite ale Americii, nu trebuie să fie luat ca ţină pentru ceea ce este, felul cum arată sau la cine se roagă", a declarat Obama, citat într-un comunicat de presă. Prima Doamnă "Michelle (Obama) şi cu mine transmitem condoleanţe familiilor victimelor", se arată în comunicat.

Poliţia federală americană (FBI) anchetează crimele în paralel cu poliţia locală, care crede că atacul armat a avut loc în timpul unei dispute asupra unui loc de parcare, fără să excludă ura ca mobil al crimei multiple.

Cele trei victime erau studenţi la Universitatea North Carolina, iar familiile lor afirmă că, în opinia lor, crimele sunt motivate de sentimente antimusulmane.

"Aşa cum am văzut, prin prezenţa copleşitoare la funeraliile acestor trei tineri americani, suntem cu toţii o familie americană", afirmă Obama. "Atunci când ne este luat cineva drag de lângă înainte de vreme, ne amintim cum şi-au trăit viaţa, iar cuvintele uneia dintre victime trebuie să ne inspire în felul în care ni le trăim noi pe ale noastre", adaugă şeful statului american.

În continuare, preşedintele o citează pe Yusor Mohammed: "Să cresc în America a fost o binecuvântare", a spus ea recent. "Nu contează de unde vii. Sunt atât de mulţi oameni, din locuri, cu trecuturi şi religii atât de diferite, dar, aici, suntem cu toţii unul", adăuga tânăra.

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, l-a criticat pe omologul său american, Barack Obama, pentru că nu a reacţionat faţă de uciderea celor trei studenţi musulmani, afirmând că politicienii sunt responsabili pentru evenimentele din ţările lor. În timpul unei vizite în Mexic, el i-a criticat pe Obama, pe secretarul de Stat american John Kerry şi pe vicepreşedintele Joe Biden, pentru că nu au făcut nicio declaraţie privind uciderea celor "trei musulmani".

Peste 5.000 de persoane au participat joi la funeraliile celor trei studenţi ucişi marţi seara la Chapel Hill, în North Carolina. Suspectul, Craig Hicks, s-a predat şi a fost pus sub acuzare, iar poliţia încearcă să determine motivul crimelor, în timp ce familia victimelor susţine că este vorba despre crime rasiale. Potrivit primelor indicii, Craig Hicks a acţionat în urma unei dispute pe tema unui loc de parcare, a precizat poliţia.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu: România creşte din punct de vedere economic. Trei dovezi concrete, confirmate de INS

Premierul Marcel Ciolacu afirmă, miercuri, că România creşte din punct de vedere economic, el prezentând trei dovezi concrete, confirmate de INS, şi anume creştere...

Flaviu Hoțopan, fost demnitar al Guvernului României, prins la furat cu camionul!

Un fost demnitar al Guvernului României, Flaviu Hoțopan, a fost prins în flagrant în timp ce încărcă într-un camion închiriat bunurile aflate într-un...

Marcel Ciolacu: România creşte din punct de vedere economic. Trei dovezi concrete, confirmate de INS

Premierul Marcel Ciolacu afirmă, miercuri, că România creşte din punct de vedere economic, el prezentând trei dovezi concrete, confirmate de INS, şi anume creştere...
Ultima oră
Pe aceeași temă