1.7 C
Bucharest
Sunday, 10 December 2023
HomeSpecialO strategie corectă combină alimentația și mișcarea. Patru sporturi care ne ajută...

O strategie corectă combină alimentația și mișcarea. Patru sporturi care ne ajută să slăbim

Adevărul este că nu orice sport ajută atunci când obiectivul tău este să scazi în greutate. Unele sporturi sunt mai eficiente în acest sens, iar altele nu, ba chiar pot să te facă să pui câteva kilograme!

Cum e posibil să iei în greutate făcând sport? Simplu: efortul este resimțit astfel încât creierul îi cere organismului mai multă mâncare pentru a compensa consumul de energie. Înotul e un astfel de exemplu: caloriile pe care le consumi înotând nu sunt printre cele mai ridicate, iar partea cu adevărat proastă este că îți provoacă o foame de lup.

Sigur că o strategie corectă pentru slăbit este în primul rând una personalizată, ce combină adecvat alimentația și mișcarea. Ne vom concentra acum, generic, pe tipurile de efort care dau cele mai bune rezultate atât pe cântar, cât și în oglindă.

Alergarea

Este una dintre cele mai eficiente metode, însă pe termen mai lung. Mai e ceva: contează ritmul în care alergi. Pentru a scăpa de kilogramele în plus, alege să alergi ușor, constant și fără pauze mari între alergări – nu mai mult de 2, 3 zile între sesiuni. Poți include în programul de antrenament și alergări de forță, la deal.

Ciclismul sau spinning-ul

 Depinde de nivelul de fitness și anduranță la care te găsești pentru a slăbi din ciclism.

De fapt, este o afirmație valabilă pentru orice sport ai aborda. Dacă nivelul tău de fitness și anduranță este ridicat și corpul tău e obișnuit cu acel tip de mișcare, șansele de slăbire sunt, din păcate, minime. Ai mai multe șanse de a reuși exclusiv prin dietă decât printr-un sport cu care corpul tău este confortabil. Așa că trebuie să îl șochezi.

Dacă nu ai mai pedalat în mod organizat până acum, ciclismul te va ajuta, fie el de tip mountainbike sau de șosea. Dacă ai mai ieșit la ceva plimbări prin parc sau ture cu bicicleta, încear-că bicicleta staționară, adică spinning-ul. Este un antrenament cardio foarte intens, de anduranță, și cele mai importante beneficii sunt sănătatea inimii și creșterea capacității pulmonare. Slăbitul vine ca bonus.

Săritul corzii

Sigur ai făcut asta în copilărie și îți amin-tești cât de distractiv era. În funcție de greutatea pe care o ai, sărind coarda timp de o oră arzi între 800 și 1.200 de calorii, ceea ce este foarte mult! Topește grăsimea corporală, tonifică și îți crește anduranța!

Zumba sau Kangoo Jumps

Zumba combină elemente de fitness, gimnastică și dans și este un mod distractiv de a face mișcare. Nu doar că te ajută să slăbești – arzi cam 500 până la 1.000 de calorii pe oră –, dar te eliberează de stresul zilei și te binedispune.

Kangoo Jumps este un tip de aerobic ce implică încălțările speciale de tip ghete înălțate pe arcuri și sărituri pe ritmuri muzicale. Arde grăsimile, slăbește, tonifică abdomenul, mușchii fesieri și picioarele. 

Pentru a afla cum să vă mențineți greutatea scăzută odată atinsă, citiți continuarea articolului pe adrenallina.ro

Cele mai citite

Avertizări de cod galben de ceață și polei în șapte județe din țară

Meteorologii au emis sâmbătă seara avertizări Cod galben de ceaţă şi polei, valabile în şapte judeţe din ţară, potrivit botosaniexpres.ro. Ceaţa şi poleiul au pus...
00:01:01

Președintele Maduro dezvăluie o nouă hartă a Venezuelei cu teritoriul disputat

Președintele Nicolas Maduro a dezvăluit vineri (8 decembrie) o nouă hartă a Venezuelei care arată teritoriul disputat Esequibo pe fondul tensiunilor crescânde la graniță...
00:00:48

VIDEO. Momente emoționante! O mamă se revede cu fiica sa, după ce a fost luată prizonieră

O mamă care i-a blocat pe militanții Hamas pentru ca soțul și copilul ei să poată scăpa s-a reîntâlnit cu fiica ei de trei...
Ultima oră
Pe aceeași temă