13.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialO romanca uimeste Germania: Si-a abandonat copilul in ieslea lui Iisus

O romanca uimeste Germania: Si-a abandonat copilul in ieslea lui Iisus

O romanca din Germania si-a abandonat, in ieslea amenajata intr-o biserica catolica, bebelusul pe care-l nascuse in urma cu numai doua ore. Un copil intr-o iesle, fara o locuinta, exact cum era pruncul Iisus – o versiune moderna a povestii Fecioarei Maria si a lui Iosif, cautandu-si in Bethleem un adapost, a spus preotul bisericii.

Vestea pruncului abandonat, pe 2 decembrie, in ieslea din Biserica "Sfintii Petru si Pavel" din satucul bavarez Pöttmes a facut deja ocolul Germaniei, iar preotul Thomas Rein a anuntat ca strange bani pentru a-i ajuta atat pe micut, cat si pe mama acestuia. Povestea seamana atat de mult cu cea a pruncului Iisus, incat localnicii bavarezi nu doar ca nu o judeca aspru pe romanca, dar chiar vor sa o ajute, in speranta ca aceasta va renunta la ideea abandonarii bebelusului. Femeia se bucura de un tratament bland, i-a fost pus la dispozitie un traducator, iar angajatele Oficiului pentru minori din Aichach-Friedberg incearca sa o scoata din socul care a determinat-o sa-si abandoneze copilul.

Mica minune
La inceputul lunii decembrie, enoriasii au amenajat in altarul bisericii o iesle, conform traditiei, in care copiii puteau pune fan proaspat si langa care credinciosii puteau medita la semnificatiile Craciunului. Intr-o zi, in timp ce se ruga, preotul Thomas Rein a auzit dinspre altar un planset de copil. Plansetul venea din iesle, de sub un pled rosu, folosit de obicei de preot pentru a ingenunchea in timpul serviciului religios. Cand a ridicat pledul, parintele a constatat socat ca pruncul Iisus asezat in iesle era un bebelus in carne si oase! Era frig in lacas, numai 12 grade C, asa ca preotul l-a dus in casa lui din curtea bisericii si a chemat salvarea, temandu-se ca micutul ar putea avea hipotermie, relateaza online publicatia "Christian Today". "Plansul i-a salvat viata, altfel nu mi-as fi dat seama de prezenta lui", a marturisit preotul pentru editia online a publicatiei britanice "Daily Telegraph".

Copilasul a fost dus la Clinica de Pediatrie Neuberger, unde asistentele medicale l-au numit Peter, dupa hramul bisericii in care a fost gasit. Insa, dupa ce politistii au gasit-o pe mama bebelusului, au aflat ca ea ii spunea Christian si ca este romanca. Femeia are 38 de ani, se stabilise in zona Pöttmes si a declarat politistilor ca a abandonat copilul in biserica fiindca trece printr-o perioada tulbure, cu mari probleme personale. Ea spera sa se gaseasca cineva dispus sa-l creasca, au declarat politistii pentru agentia "Associated Press".

Tatal ar putea castiga copilul
Intr-un interviu pe care l-a dat publicatiei germane "Welt Online", parintele Thomas Rein si-a exprimat ingrijorarea pentru starea de sanatate a romancei: "Un nou-nascut ca bebelusul acesta este intotdeauna un lucru minunat. Probabil ca mama lui este intr-o situatie foarte dificila. Povestea aceasta i-a miscat profund pe toti din comunitate". Enoriasii s-au rugat pentru mama si copil si cauta solutii pentru a-i ajuta. Este foarte important ca, deocamdata, mama sa fie lasata in pace pentru a avea ocazia sa se razgandeasca, poate, cu privire la abandonarea copilului, a spus preotul.
Intre timp, personalul medical a anuntat ca bebelusul Christian se simte bine, iar politia a pornit in cautarea tatalui sau. Romanca a declarat oamenilor legii ca tatal micutului stia de sarcina femeii. "Incercam sa dam de tata. Nu este exclus ca, de drept, acestuia sa-i fie incredintat copilul", a declarat seful serviciului de asistenta sociala din regiune, Eberhard Krug, citat de "Augsburger Zeitung".

Tatiana Dabija
Tatiana Dabijahttp://tatiana-dabija
Tatiana Dabija, sef departament Eveniment
Cele mai citite

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...

Comisar acuzat de relații sexuale cu o minoră de 13 ani

Un scandal de proporții a izbucnit la Poliția de Frontieră Galați, unde comisarul șef Aurel Mihail Topciu, în vârstă de 47 de ani,...

Opt activiști pentru climă au fost arestați pe aeroportul din Munchen după ce au pătruns pe pista lui

Aeroportul din Munchen s-a confruntat cu perturbări semnificative sâmbătă dimineața, când activiștii pentru climă din cadrul mișcării Last Generation au pătruns în incinta aeroportului...
Ultima oră
Pe aceeași temă