14.6 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialO moschee din Lyon, ţinta unui atac armat

O moschee din Lyon, ţinta unui atac armat

Un bărbat beat şi înarmat a pătruns într-o moschee din Lyon şi i-a ameninţat pe credincioşi, după care a fost imobilizat de către jandarmi, relatează Mediafax.

Incidentul, care a avut loc sâmbătă, s-ar fi putut termina rău, comentează publicaţia, precizând că bărbatul a pătruns înarmat într-o moschee din Saint-Genis-Laval, la periferia Lyonului, în departamentul Rhône, conform Le Soir.

Bărbatul a intrat în edificiul religios în timpul unui eveniment la care participau numeroşi credincioşi, potrivit unor elemente dezvăluite de cotidianul Le Progrès.

El ar fi proferat ameninţări şi insulte cu caracter rasist, dar nu a recurs la armă. Bărbatul a fost imobilizat rapid de către o patrulă de jandarmi care se afla în apropierea moscheei, în cadrul unei misiuni de monitorizare a lăcaşurilor de cult musulman prevăzute în planul Vigipirate.

Preşedintele Consiliului regional al cultului musulman Abdelkader Laïd Bendidi a declarat pentru AFP că bărbatul, a cărui armă era “vizibil încăcată” ar fi fost lăsat în faţa moscheei de către “complici” care ulterior ar fi fugit. Prefectura din Rhône nu a făcut nicio declaraţie, nici cu privire la arma pe care bărbatul o avea asupra sa şi nici în legătură cu circumstanţele sosirii lui la moschee.

Informat despre incident, ministrul de Interne Bernard Cazeneuve a salutat “sângele rece de care au dat dovadă credincioşii şi profesionalismul jandarmilor, care l-au reţinut imediat pe agresor”, adăugând că “această reacţie rapidă arată importanţa mobilizării forţelor de ordine angajate în protejarea lăcaşurilor de cult, consolidate de către stat începând din ianuarie 2017”, în urma atacurilor armate de la Paris.

Cele mai citite

Ciolacu și Grindeanu se întâlnesc cu președintele DP World, investitor din Dubai

Șeful Guvernului României, Marcel Ciolacu, și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, se întâlnesc, în ziua de 15 mai 2024, cu Sultan Ahmed bin Sulayem, președinte...

Flaviu Hoțopan, fost demnitar al Guvernului României, prins la furat cu camionul!

Un fost demnitar al Guvernului României, Flaviu Hoțopan, a fost prins în flagrant în timp ce încărcă într-un camion închiriat bunurile aflate într-un...
Ultima oră
Pe aceeași temă