25 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024
AcasăSpecialO înfrângere pentru Ministerul Educației, Liviu Pop: Un inspector școlar, repus în...

O înfrângere pentru Ministerul Educației, Liviu Pop: Un inspector școlar, repus în funcție de justiție

În urmă cu o lună, ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a revocat din funcţie, printr-o decizie emisă vineri seară, şefii a 13 inspectorate şcolare: Caraş-Severin, Ialomiţa, Ilfov, Brăila, Buzău, Vrancea, Constanţa, Sibiu, Olt, Arad, Tulcea, Mehedinţi şi Călăraşi. Se întâmpla în data de 21 august .

Decizia i-a luat prin surprindere pe inspectorii care obținuseră aceste posturi, anul trecut, în urma unui concurs. Secretarul de stat din Ministerul Educației, Gigel Paraschiv, a explicat acest demers susținând că “a fost o echipă care a analizat activitatea tuturor inspectorilor şcolari generali pe contractul de management şi s-a ajuns la concluzia că, din toţi, 13 au mai multe puncte din contract care nu au fost respectate… Evaluarea asta se face de vreo două săptămâni şi se pare că inspectorii şcolari nu au ştiut de chestiunea asta”.

O demitere în grup

Imediat, fostul inspector general al ISJ Buzău Florina Stoian a anunțat pe Facebook că va contesta decizia:  "Nu este în regulă ce s-a întâmplat, nu credeam că în anul 2017 se mai poate aşa ceva, o demitere în grup din motive puerile, cum că nu ne-am îndeplinit sarcinile din fişa postului. Nu pot să îmi explic această grabă a Ministerului Educaţiei. Voi contesta decizia, voi merge în instanţă", a spus Florina Stoian, care a câştigat concursul pentru funcţia de şef al ISJ Buzău în mai 2016.

Într-adevăr, Florina Stoian a contestat la Curtea de Apel Ploieşti ordinul ministrului Educaţiei prin care a fost demisă. În sala de judecată la termenul de luni au fost prezenţi doar Florina Stoian, asistată de şeful Baroului Buzău, avocatul Mihail Tudorancea, iar Ministerul Educaţiei a trimis o întâmpinare scrisă, după cum a arătat news.ro.

"Astăzi am obţinut din partea instanţei suspendarea ordinului ministrului Educaţiei prin care am fost revocată din funcţie. Decizia Curţii de Apel Ploieşti este valabilă până la judecarea pe fond a cauzei. Ministerul Educaţiei are termen de contestaţie 5 zile, dar oricum decizia de astăzi este executorie. Mâine merg la Curtea de Apel să iau un certificat cu care să merg la Ministerul Educaţiei pentru a cere să fiu repusă pe funcţie. Nu mă grăbesc, voi face totul în litera legii. Până se va judeca pe fond, trebuie să fiu repusă pe funcţie”, a declarat Florina Stoian.

Fostul inspector şcolar general a adăugat că speră ca prin decizia de luni să dea o veste bună şi celorlalţi 12 inspectori şcolari generali demişi luna trecută.

 Inspectorul din Arad a demisionat

Violeta Varga, inspector şcolar de la ISJ Arad, ale cărei poze extrem de provocatoare modificate în Photoshop au devenit virale pe Internet, a demisionat din funcţie. Cadrul didactic a menţionat că a decis să se retragă pentru a nu periclita imaginea Inspectoratului Școlar. Violeta Varga era iubita fratelui prefectului de Arad și a fost numită inspector pe baza de CV.

 

Cele mai citite

Tulcea: Nicolae Ciucă vrea dezvoltarea infrastructurii porturilor fluviale

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, susţine dezvoltarea infrastructurii portuare fluviale, în contextul creşterii traficului în porturile de la Marea Neagră şi pe drumurile din Dobrogea,...

Un fost șef al SIE intră în cursa pentru Palatul Cotroceni

Generalul Silviu Predoiu, președinte al Partidului Liga Acțiunii Naționale, intră în cursa pentru Palatul Cotroceni. El pledează pentru meritocrație și recuperarea interesului național, potrivit...

Momente de groază în Turcia. Un mort și 10 răniți, după ce o telecabină s-a prăbușit

O persoană a murit și alte 10 au fost rănite în provincia Antalya din sudul Turciei, după ce o cabină de telecabină s-a lovit...
Ultima oră
Pe aceeași temă