30 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialO femeie bolnavă de cancer a născut un băieţel sănătos, deşi făcea...

O femeie bolnavă de cancer a născut un băieţel sănătos, deşi făcea chimioterapie

O femeie din Marea Britanie a născut primul copil după ce a făcut chimioterapie şi radioterapie în timpul sarcinii, relatează BBC News. Copilul este al optulea din lume născut în aceste condiţii şi singurul din Anglia.

Sarah Best, în vârstă de 30 de ani, din Warwickshire, şi-a născut băiatul în ultima zi de chimioterapie, iar copilul este sănătos şi se dezvoltă normal.

“Am fost devastată. Sarcina trebuie să fie cea mai frumoasă perioadă din viaţa unei femei. Eu a trebuit să am de-a face cu alte lucruri când eram însărcinată, din cauza cancerului”, îşi aminteşte Best, care şi-a născut copilul în aprilie.

Când era însărcinată în patru luni, Sarah Best, în vârstă de 30 de ani, a fost diagnosticată cu un tip de cancer bucal. Doctorii i-au explicat că singura ei şansă este să facă chimioterapie. Din această cauză, o echipă de ingineri a construit două scuturi, care urmau să protejeze sarcina de radiaţii. Conform Daily Mail, scuturile cântăresc împreună 1,5 tone, măsoară 50 centimetri fiecare şi au 10 centimetri grosime.

După ce a născut, tumora a fost extirpată într-o operaţie în premieră la University Hospital Coventry and Warwickshire (UHCW). Chimioterapia la femeile însărcinate este extrem de rară, au explicat specialiştii de la UHCW.

“Acest tip de tratament este extrem de complex şi nu li se recomandă femeilor însărcinate. Mă bucur că Sarah a răspuns aşa de bine tratamentului”, a precizat dr. Gary Walton, chirurugul care s-a ocupat de cazul femeii.

Din cauza tratamentului pe care l-a făcut în timpul sarcinii, ea nu a putut fi anesteziată în timpul travaliului.

 

 

Cele mai citite

Aavancronica meciului decisiv Slovacia – România de la EURO 2024. Care sunt scenariile

Naționala României joacă miercuri partida decisivă în compania selecționatei Slovaciei pentru calificarea în optimile de finală ale Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024,...

Și Teodosie poartă rochie și își duce crucea, indiferent cât îl lovește Daniel

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a avut dreptate când a sugerat că persoanele în general purtătoare de...

RAR aduce lămuriri despre sancționarea conducătorilor auto care folosesc cauciucuri „ all season”

RAR a clarificat că informațiile vehiculate în mass-media despre sancționarea conducătorilor auto care utilizează anvelope "all season" sunt nefondate și fără suport legal. „BREAKING NEWS...
Ultima oră
Pe aceeași temă