7.8 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialO delegaţie americană vine în Turcia pentru discuții asupra anchetei în cazul...

O delegaţie americană vine în Turcia pentru discuții asupra anchetei în cazul muftiului Gulen

O delegaţie judiciară americană va avea întrevederi cu reprezentanţi ai autorităţilor turce, marţi şi miercuri, în cadrul anchetei care îl vizează pe clericul musulman Fehtullah Gulen, aflat în SUA şi acuzat de Turcia de organizarea puciului din 15 iulie, anunţă un diplomat turc citat de Mediafax.

Potrivit ziarului Le Figaro, patru reprezentanţi ai Departamentului american al Justiţiei şi ai Departamentului de Stat se vor afla la Ankara pentru investigaţie, chiar înaintea vizitei vicepreşedintelui Joseph Biden.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a cerut din nou Statelor Unite, joi, să accelereze procedura de extrădare a clericului musulman Fethullah Gulen, acuzat de organizarea complotului militar eşuat. În cadrul unei întâlniri cu reprezentanţi ai societăţii civile islamice, Erdogan a amintit că Turcia şi Statele Unite sunt parteneri strategici. “Washingtonul nu ar trebui să îngreuneze lucrurile pentru partenerul său strategic”, a declarat preşedintele Turciei.

“Când Statele Unite au cerut extrădarea de către Turcia a unui terorist, noi nu au solicitat probe. Trebuie să îl judecăm”, a insistat Erdogan.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Comisia de Disciplină a FRF a decis! Pedepse înjumătățite pentru Dinamo și UTA

Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal a suspendat parţial sancţiunile cluburilor Dinamo şi UTA, care primiseră iniţial câte patru meciuri fără spectatori...

FOTO. Cort al AUR, demolat în Sectorul 3! Mihai Enache acuză: „Coaliția terorii PSD-PNL continuă abuzurile la adresa noastră”

Mihai Enache, candidatul partidului AUR la Primăria Capitalei, acuză Primăria Sectorului 3, condusă de către social-democratul Robert Negoiţă, că a demolat și confiscat un...
Ultima oră
Pe aceeași temă