13.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialO cisterna cu zece mii de litri de GPL s-a rasturnat in...

O cisterna cu zece mii de litri de GPL s-a rasturnat in Dolj

O cisterna incarcata cu gaz petrolier lichefiat s-a rasturnat, duminica la pranz, pe drumul judetean 605 A, pe raza localitatii doljene Bodaestii de Sus. Din cauza poleiului de pe carosabil, cisterna a derapat intr-un viraj din mijlocul satului si s-a rasturnat langa gardul unui imobil cu etaj. In intreg satul s-a instalat imediat panica, oamenii temandu-se pentru faptul ca cisterna putea exploda in orice moment. Mai multi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Dolj au intervenit pentru inlaturarea persoanelor din apopierea cisternei.

"Incidentul a avut loc din cauza ca soferul cisternei nu a adaptat viteza la conditiile meteo, carosabilul fiind acoperit cu polei, autovehiculul intrand intr-un sant dupa care s-a rasturnat pe partea stanga", a declarat agentul de politie Amelia Caprarin, lucrator in cadrul Biroului de presa al Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj.

"Aveam cisterna plina cu GPL, am alimentat doar doua benzinarii mici de aici din comuna. Cand am ajuns aici, am simtit ca pierd controlul masinii si imediat am inceput sa derapez din cauza poleiului si m-a rasturnat acolo unde vedeti masina. Totul din cauza poleiului!", a declarat soferul autovehiculului, Ilie Cristian Cucu.

Primarul comunei, Ana Ceana, a confirmat ca era polei: "Nu-l contrazic pe baiat, si eu am inteles ca era polei. Dar sa va spun: eu chiar eram la o benzinarie si alimentam, cand am fost anuntata de la 112 ca am o cisterna plina cu gaz rasturnata in comuna. M-am speriat, am vazut imediat tragedia de la Mihailesti, la noi in comuna!".

Abia la cateva ore dupa producerea incidentului reprezentantii Azalis Gaz Craiova, compania care detine cisterna, au reusit sa aduca la fata locului o auto macara, menita a pune cisterna pe roti. Interventia nu a fost simpla, caci cisterna cu GPL cantarea aproape 40 de tone, in timp ce sarcina maxima a macaralei era de 18 tone. Lucrurile s-au rezolvat abia in jurul orei 16:30, dupa ce reprezentantii companiei au golit jumatate din gaz intr-o alta autocisterna.

Desi initial s-a spus ca tronsonul de drumul ce strabate satul Bodaestii de Sus este inchis circulatiei rutiere, pe langa cisterna rasturnata s-a circulat fara nicio restrictie.

Cele mai citite

Starea de sănătate a lui Robert Fico este una “pozitivă”

Prognoza referitoare la evoluția stării de sănătate a premierului slovac Robert Fico după tentativa de asasinat "este încurajatoare", a declarat sâmbătă ministrul slovac al...

Opt activiști pentru climă au fost arestați pe aeroportul din Munchen după ce au pătruns pe pista lui

Aeroportul din Munchen s-a confruntat cu perturbări semnificative sâmbătă dimineața, când activiștii pentru climă din cadrul mișcării Last Generation au pătruns în incinta aeroportului...

Allen Coliban(USR) îl provoacă pe George Scripcaru(PNL-PSD) la o dezbatere privind viitorul Brașovului

Primarul USR al Braşovului, Allen Coliban, care candidează pentru un nou mandat, l-a provocat, sâmbătă, la o dezbatere privind viitorul oraşului pe principalul său...
Ultima oră
Pe aceeași temă