13.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialNutu Camataru isi aranjeaza eliberarea

Nutu Camataru isi aranjeaza eliberarea

Comisia de la Penitenciarul Jilava a aprobat ieri transferarea lui Ion Balint, zis Nutu Camataru, campion la sah si rummy, la Penitenciarul de Maxima Siguranta Margineni.

Informatia a fost confirmata de Maria Georgescu, purtatorul de cuvant al Administratiei Penitenciarelor. "In cazul lui Ion Balint stiu ca s-a emis un aviz favorabil din partea comisiei penitenciarului de la Jilava. Aceasta cerere, impreuna cu avizul comisiei vor fi transmise mai departe catre Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP). Noi vom analiza cererea si avizul, dupa care vom dispune", ne-a declarat Georgescu. De cealata parte, Penitenciarul Jilava tace malc. Dupa ce ne-a asigurat in prima instanta ca nu este in discutie la penitenciar nici o cerere de transfer din partea lui Nutu Camataru, purtatorul de cuvant al inchisoarii, Florin Nedelcu, si-a inchis telefonul.
Din noua locatie, cunoscutul interlop spera sa fie eliberat inainte de termen, dupa modelul fratelui sau Sile, care in urma cu doi ani a fost eliberat conditionat in secret, de comisia penitenciarului de la Margineni. O alta condamnare, de 15 ani, a facut ca interlopul sa ramana in continuare in arest.

Planul pus la cale de Nutu Camataru este simplu: a pus un "locotenent" de-al sau sa-i intenteze un proces, pentru o presupusa datorie, proces deschis la Targoviste. La scurt timp, Judecatoria Targoviste a facut o adresa catre inchisoarea Jilava cu cerere de transfer pe motiv ca Nutu Camataru "are calitate de reclamant intr-un dosar". "Ne-am opus transferului deoarece intentia lui Balint era clara, si anume aceea de a fi eliberat conditionat. Ne-am angajat sa-l transportam sub paza, la fiecare termen, la Targoviste. Nu stim ce vor decide cei de la Jilava, insa se fac presiuni mari pentru eliberarea lui Nutu Camataru din arest", ne-au declarat surse judiciare sub protectia anonimatului.

 

De-a lungul procesului au fost luate cateva hotarari cel putin bizare. Judecatorul Ionut Matei a decis in februarie 2007 ca Nutu Camataru trebuie sa fie pus in libertate, anuland autorizatiile interceptarilor telefonice care au stat, in 2005, la baza condamnarii fratilor Camataru la 9 ani, respectiv 15 ani de inchisoare, pentru infractiuni de criminalitate organizata. In luna februarie a acestui an, decizia lui Matei (ajuns intre timp judecator la ICCJ) a ramas definitiva, astfel incat lui Nutu Camataru i-a fost redusa pedeapsa de la 9 la 2 ani si 7 luni de inchisoare. Nutu mai are de ispasit insa o pedeapsa de 6 ani, pentru o talharie 1994. Cum a efectuat doua treimi din pedeapsa, a depus o cerere la Penitenciarul Jilava pentru eliberare conditionata. Cererea va fi luata in discutie peste doua zile.

Cele mai citite

26 de avioane de război și 5 nave chineze, detectate în jurul Taiwanului

Ministerul Apărării din Taiwan a anunţat vineri că a detectat 26 de avioane şi cinci nave chineze în jurul insulei în ultimele 24 de...

Cotnari a lansat Crama Transparentă

Cotnari, una dintre cele mai emblematice crame din România, cu o istorie îndelungată în producția de vinuri din soiuri pure, românești, lansează campania „Crama...

MESAJE DE PAȘTE 2024: Trimite cele mai frumoase urări de Înviere

O selecţie a celor mai inspirate:mesaje de Paşte, felicitări şi urări de Înviere care pot fi trimise prin SMS apropiaţilor, în noaptea de înviere. SMS DE PAŞTE, URĂRI DE PAŞTE, MESAJE DE...
Ultima oră
Pe aceeași temă