17.9 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialNoul ministru de Justiţie, Robert Cazanciuc, a depus jurământul. Ce i-a spus...

Noul ministru de Justiţie, Robert Cazanciuc, a depus jurământul. Ce i-a spus Traian Băsescu

Robert Cazanciuc, noul ministru al Justiţiei, a depus jurământul de învestire, luni, în prezenţa preşedintelui Traian Băsescu.

După depunerea jurământului de ministru, Cazanciuc îşi va prezenta priorităţile de la Ministerul Justiţiei.

Citeşte pe România liberă, în format LIVE TEXT, care au fost principalele declaraţii de la jurământ.

Traian Băsescu:

-Vă urez succes în activitatea dvs. Sunt convins ca nu aveţi niciun dubiu că principalul dvs. obiectiv e un MCV favorabil României, care să permită intrarea în Schengen sau decizia de intrare în luna decembrie. Prea puţin dintre cele rămase restante în MCV ţin de Ministerul Justiţiei. Cele mai multe ţin de politicieni, Parlament, Guvern sau alte structuri ale statului. Vă asigur ca dvs. veţi fi responsabil, că aşa e la noi.

– Profit de prezenţa Guvernului să spun că observ că, pe primele două luni ale anului, este pentru prima dată când avem un sold al comerţului pozitiv. Este pentru prima dată de la Revoluţie.

_ _ _ _

Pe 11 aprilie, prim-ministrul Victor Ponta l-a propus pe Robert Cazanciuc pentru funcţia de ministru al Justiţiei, după ce ce Mona Pivniceru a renunţat la funcţie, în favoarea unui post de judecător la Curtea Constituţională

Preşedintele Traian Băsescu a calificat drept “acceptabilă” propunerea privind numirea lui Robert Cazanciuc la Ministerul Justiţiei.

Citeşte şi: Robert Cazanciuc va fi învestit ministru al Justiţiei la ora 18:00. Vezi când îşi va prezenta PRIORITĂŢILE

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă