11 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialNoua transfugi moldoveni, prinsi intr-un TIR la Nadlac

Noua transfugi moldoveni, prinsi intr-un TIR la Nadlac

Politistii de la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac au descoperit ascunse intr-un TIR noua persoane care incercau sa ajunga in Cehia.
In cadrul controlului comun efectuat impreuna cu granicerii maghiari, politistii de frontiera aradeni au descoperit ascunsi in cabina unui automarfar noua cetateni din Republica Moldova, cinci barbati si patru femei care intentionau sa iasa ilegal din Romania. Duminica dimineata, in jurul orei 2.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac s-a prezentat pentru a iesi din Romania un autocamion inmatriculat in judetul Timis, care avea ca destinatie Cehia. In timpul efectuarii controlului mijlocului de transport, politistii de frontiera romani au depistat ascunse in cabina autocamionului noua persoane, cinci barbati si patru femei. Cei noua erau inghesuiti intr-un pat, intr-o suprafata extrem de mica si abia au putut fi coborati. Din primele verificari a rezultat ca cei noua sunt cetateni din Republica Moldova, cu varste cuprinse intre 22 si 47 de ani. Acestia au intrat legal in Romania in data de 10.08.2007 prin Punctul de Trecere a Frontierei Albita, in baza unei vize colective si intentionau sa iasa ilegal din tara avand ca destinatie finala Cehia.
Ei s-au ascuns intr-un automarfar in locul de dormit aflat deasupra cabinei soferului. soferul TIR-ului declara ca el nu stie cum au ajuns cei 9 moldoveni in patul sau din TIR si crede ca au profitat de momentul in care el a plecat sa plateasca motorina in benzinarie. "Politistii de frontiera i-au retinut pe cei 9 si le-au intocmit acte premergatoare inceperii urmaririi penale pentru savarsirea infractiunii de tentativa la trecerea ilegala a frontierei", a declarat Alexandra Retegan, purtatorul de cuvant al IJPF Arad.

Cele mai citite

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă