29.3 C
București
joi, 6 iunie 2024
AcasăSpecialNoii veniti Ð numiti negociatori in raporturile PD Mures cu Alianta

Noii veniti Ð numiti negociatori in raporturile PD Mures cu Alianta

Fostul presedinte al PD Mures, Dinu Socotar, si echipa acestuia au fost inlaturati aproape de tot de la conducerea organizatiei judetene. Aceasta, desi, in mod oficial, pana la organizarea alegerilor interne, filiala este condusa de o comisie mixta din care fac parte atat oamenii fostei conduceri, cat si noii veniti condusi de primarul Dorin Florea.
Astfel, in cadrul Aliantei “D.A.”, organizatia democratilor este reprezentata de Florea si consilierul local Doru Opriscan, intrat si el in partid odata cu primarul, Dinu Socotar si liderul PD Sighisoara, Florian Coman, ocupand pozitiile de supleati in echipa de negociere. Socotar nu este inca hotarat ce atitudine sa adopte, insa nu exclude posibilitatea de a se adresa sefilor sai cu o contestatie la decizia acestora de a-l inlatura de la conducerea filialei PD.
Mai mult, fostul lider al filialei a declarat, ieri, ca nu va semna un protest impreuna cu alti colegi de partid, desi foarte multi i-au spus ca sunt nemultumiti de modul in care a fost adus in fruntea organizatiei Dorin Florea. Acesta a adaugat ca o eventuala contestatie o va face singur.
In schimb, primarul a afirmat ca un astfel de demers nu are sorti de izbanda si ca in situatia in care Socotar va contesta decizia, nu va avea decat de pierdut. “Eu stiu ca e nemultumit si va muri cu nemultumirea asta”, a declarat Florea. El a completat ca fostul lider al PD Mures nu poate emite pretentii decat dupa rezultatele pe care le-a avut si care sunt considerate nesatisfacatoare.

Negocierile din Alianta “D.A.” – blocate

In ceea ce priveste relatiile din Alianta, liderul interimar al filialei PD, Dorin Florea, s-a declarat nemultumit de faptul ca PNL nu pare dispus sa reia negocierile pe plan judetean nici in Alianta si nici in coalitie. Aceasta, desi democratii au lansat mai multe invitatii liberalilor.
“Astazi pleaca a treia adresa catre PNL in acest sens”, a declarat Florea. El a mai spus ca la nici una din scrisorile trimise pana acum partenerilor de Alianta nu a primit raspuns. “Este adevarat ca am fost contactat telefonic de ministrul Eugen Nicolaescu (presedintele PNL Mures – n. r.). Acesta mi-a spus ca vrea sa avem un dialog”, a completat primarul.
Florea a mentionat ca in cea de-a doua scrisoare trimisa partenerilor de alianta din judet le-a cerut sa desemneze in regim de urgenta un negociator in locul prefectului Ciprian Dobre, care a renuntat la politica, si sa revina la masa tratativelor deoarece sunt o serie de probleme care trebuie analizate.
Liberalii nu par, insa, convinsi de noii parteneri de dialog cu atat mai mult cu cat disputele dintre Florea si Socotar nu s-au stins inca. Cu toate acestea, surse din filiala PNL sustin ca partenerii din Alianta “D.A.” se vor reuni la sfarsitul acestei saptamani.

Cele mai citite

ÎCCJ a sesizat CCR asupra neconstituționalității interdicțiilor privind jocurile de noroc

Secţiile Unite ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au sesizat Curtea Constituţională pentru a se pronunţa asupra neconstituţionalităţii Legii pentru completarea Legii 286/2009...

14 elevi din județul Iași s-au intoxicat și au ajuns la spital

14 copii de la școala Strunga, din județul Iași, s-au intoxicat și sunt transportați la spital. DSP Iași a anunțat declanșarea unei anchete epidemiologice,...

Ieșirea din „democrația cu șefi”

Scena publică este ocupată în România ultimelor săptămâni de demascarea unor fapte care se știau demult sau măcar se bănuiau cu privire la legătura...
Ultima oră
Pe aceeași temă