29.5 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăInternaționalȘeful Biroului Interpol din Republica Moldova este acuzat de luare de mită

Șeful Biroului Interpol din Republica Moldova este acuzat de luare de mită

Șeful Biroului Interpol din Republica Moldova, Viorel Țentiu, este acuzat de luare de mită, anunță jurnaliștii de la Chișinău.

În acest context, procurorii din Republica Moldova au decis să fie plasat în arest pe termen de 30 de zile.

Șeful Biroului Interpol este bănuit că făcea parte dintr-o rețea care a ajutat mai mulți infractori străini să scape de sub urmărire internațională. Rețeaua din Republica Moldova ștergea numele acestor persoane căutate de pe lista notificărilor Interpol, apoi infractorii primeau azil politic în Republica Moldova. Ulterior, acești infractori părăseau teritoriul Republicii Moldova.

Pe site-ul Poliției Republicii Moldova, Viorel Țentiu apare cu gradul de comisar principal. Tențiu apare, pe acest site, cu funcția de șef al Direcției Cooperare Polițienească Internațională.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă