37.8 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSocial14 elevi din județul Iași s-au intoxicat și au ajuns la spital

14 elevi din județul Iași s-au intoxicat și au ajuns la spital

14 copii de la școala Strunga, din județul Iași, s-au intoxicat și sunt transportați la spital. DSP Iași a anunțat declanșarea unei anchete epidemiologice, potrivit jurnalul.ro.

„În cazul intoxicațiilor de la Școala Strunga, Direcția de Sănătate Publică Iași a declanșat o anchetă epidemiologică”, a transmis joi instituția.

Conform sursei citate, 4 elevi au prezentat probleme digestive (grețuri, vărsături) și alergice. Dintre aceștia, cinci au ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, urmând ca restul de 9 elevi să fie transportați în cel mai scurt timp.

„Elevii au ajuns la cabinetul medicului de familie, care a solicitat intervenția ambulanțelor. O parte dintre aceștia prezentau forme mai ușoare”, a transmis DSP Iași.

Ancheta epidemiologică va continua. În funcție de rezultatele controlului și a analizelor făcute din probele prelevate de la elevi, Direcția de Sănătate Publică Iași va lua măsurile corespunzătoare.

18 copii intoxicați cu clor la bazinul clubului Rapid

18 copii cu vârste între 3 și 10 ani s-au intoxicat cu clor după ce au înotat în bazinul clubului Rapid. La câteva ore după ce au intrat în apă, ei au acuzat iritații pe piele, tuse și insuficiență respiratorie. Aduși de urgență la spital, pacienții au avut nevoie de suplimentare cu oxigen. Incidentul s-a petrecut săptămâna trecută.

În perioada 16-17 octombrie, apa din bazinul clubului Rapid a fost schimbată, iar antrenamentele celor pasionați de înot au fost reluate luni, 18 octombrie, scrie gsp.ro. Însă, concentrația de clor ar fi depășit de șase ori limita permisă. Concetrația de clor din apă ar fi trebuit să fie de 0,6%, dar în schimb nivelul se ridica la 3,6%, acuză cluburile ai căror elevi s-au antrenat în bazin pe data de 18 octombrie.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă